Sfaturi de care să ții cont pentru a te bucura din plin de prima ta experiență de festival

BUCURESTI - 6 iunie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Festivalurile sunt, pentru mulți oameni, cel mai plăcut mod de a experimenta muzica live. Cu toate acestea, dacă este prima dată când mergi la un festival de muzică, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi pentru a nu fi copleșit de amploarea unui eveniment de anvergură.

Iată câteva sfaturi din înțelepciunea festivaliștilor experimentați, care îți vor fi utile pentru a te bucura de o primă experiență de festival reușită.

Cumpără bilete din timp

Cele mai multe festivaluri de muzică au prețuri graduale. Biletele sunt vândute la prețuri „Early Bird”, prețuri în avans și prețuri la intrare. Poți economisi o sumă considerabilă dacă mergi pe varianta early bird.

De asemenea, asigură-te că ai făcut din timp și celelalte rezervări: bilete de avion, mașini de închiriat etc. Ocupă-te din timp și de cazare dacă nu ai posibilitatea de a campa în incinta festivalului. În majoritatea orașelor din apropierea locațiilor unde se organizează festivaluri, vei putea găsi cazare. De exemplu, dacă mergi doar cu partenerul la un festival la malul mării, poți căuta garsoniere de închiriat Constanta și poți rezerva din timp cazarea pentru perioada care te interesează.

Familiarizează-te din timp cu programul festivalului

Festivalurile de muzică publică, în general, au un program preliminar cu mult timp înainte de eveniment. Aruncă o privire peste programul publicat pe site-ul festivalului și alege formațiile pe care vrei să le vezi live pe scenă.

Cu toate acestea, jam session-urile spontane, trupele noi care își fac debutul îți pot întrerupe planurile. Dar acesta nu este un lucru rău, s-ar putea să-ți placă ce auzi. Doar că ajută să ai un plan la bun început.

Cunoaște regulile

Dacă un festival de muzică îți permite să aduci mâncarea și apa, atunci ai putea economisi niște bani. Dacă un festival de muzică nu permite animale de companie, interesează-te de acest lucru în avans, astfel încât să nu te prezinți la poartă cu prietenul patruped și să fii nevoit să găsești o soluție de moment.

Dacă site-ul unui festival de muzică nu este clar în legătură cu regulile lor, ia legătura cu un reprezentant și cere clarificări pentru a nu avea surprize.

Gestionează-ți banii

Dacă festivalul de muzică la care participi durează câteva zile, probabil că este înțelept să îți stabilești un buget zilnic în care să te încadrezi. În acest fel, nu va trebui să îți faci griji în ultima zi cu privire la banii de întoarcere acasă și te vei bucura din plin de festival.

Fii confortabil

Festivalurile sunt epuizante, mai ales cele ce se întind pe un weekend întreg. Hidratează-te și nu exagera cu distracția în prima seară pentru a avea resurse pentru toate zilele.

În ceea ce privește outfitul, tocurile înalte nu sunt niciodată o idee bună. O haină în plus este utilă, deoarece prognoza meteo poate fi inexactă.

Crema de protecție solară este întotdeauna binevenită, iar saltelele pneumatice sunt excelente în cazul în care campezi.

De asemenea, este o idee bună, dacă te afli la un festival de camping cu acces limitat la dușuri, să aduci un pachet de șervețele umede sau de șervețele pentru copii. Acestea sunt excelente pentru un refresh rapid.

Lasă acasă lucrurile scumpe

Nu ai nevoie de colierul cu diamant, de iPod, de Rolex sau de orice alt obiect de valoare mare. Este mai bine să le lași acasă; nu vrei bătăi de cap dacă se pierd sau sunt furate, mai ales că există o mare probabilitate să nu le recuperezi.

Fă-ți prieteni

Festivalurile nu se referă doar la muzică, ci și la unitate și comunitate. Astfel de evenimente sunt un loc minunat pentru a cunoaște oameni care îți împărtășesc interesele și pentru a-ți extinde puțin cercul de cunoștințe.

Oferă-te voluntar

Dacă nu îți poți permite biletul la festival sau chiar dacă poți, ia în considerare posibilitatea de a te oferi voluntar. Majoritatea festivalurilor vor oferi, în schimb, un bilet gratuit. Vei fi în interior, contribuind la buna desfășurare a festivalului. Este o modalitate excelentă de a cunoaște oameni și de a primi sfaturi de la cei „în cunoștință de cauză” cu privire la activități distractive exclusiviste care s-ar putea să nu se regăsească în programul oficial.

Așadar, festivalurile atrag mulțimile care doresc să evadeze în muzică și atmosfera generală. Iar pentru a te bucura din plin de acestea, este bine să știi care sunt lucrurile la care să fii atent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bunt/sfaturi-de-care-sa-tii-cont-pentru-a-te-bucura-din-plin-de-prima-ta-experienta-de-festival