Bunuri publice

Definitie Bunuri publice

Denumire generica data bunurilor apartinand domeniului public.Sfera acestor bunuri este limitata. ele fiind, de regula, precizate prin lege. Sunt bunuri publice:- bogatiile de orice fel ale subsolului- caile de comunicatie- spatiul aerian- apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interesul public- plajele- marea teritoriala- resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental- terenurile pe care sunt amplasate constructii de interes public- pietele- retelele stradale- parcurile publice- porturile- terenurile cu destinatie forestiera- albiile raurilor si fluviilor- cuvetele lacurilor de interes public- fundul apelor maritime interioare si al marii interioare- monumentele- ansamblurile si siturile arheologice si istorice- monumentele naturii- terenurile pentru nevoile apararii sau pentru alte folosinte care sunt, potrivit legii, de domeniul public, ori care, prin natura lor, sunt de uz sau de interes public- cladirile proprietatea statului romanaflate in strainatate in care isi desfasoara activitatea misiunile noastre diplomatice, precum si alte bunuri declarate ca atare de lege.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Bunuri publice? Propune definitie

Poze Bunuri publice

 • Seminar ACHIZITII PUBLICE

  Poza: Seminar ACHIZITII PUBLICE

 • Sandra vrea sa publice o carte!

  Poza: Sandra vrea sa publice o carte!

 • Expert Achizitii Publice

  Poza: Expert Achizitii Publice

 • Transparenta decizionala - achizitii bunuri si servicii publice

  Poza: Transparenta decizionala - achizitii bunuri si servicii publice

 • Vezi toate pozele despre Bunuri publice

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Bunuri publice.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Bunuri publice. Definitiile termenilor despre Bunuri publice cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Bunuri publice, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Bunuri publice.