Burda Romania devine cel mai important publisher auto din Romania

BUCURESTI - 21 decembrie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Revista Autoshow a fost cumparata de trustul german de presa

Burda Romania devine cel mai important publisher auto din Romania

Burda Romania va publica doua noi reviste in anul urmator: Autoshow si Quattroruote. Trustul de presa german va fi responsabil de editarea, distributia si achizitia de publicitate a celor doua reviste cu traditie deja in Romania. Pentru primele 6 luni ale lui 2007, compania Automedia, detinuta de cunoscutul jurnalist auto Dan Vardie, va furniza continutul editorial al celor doua reviste. Redactorii sefi ai celor doua reviste vor fi angajati ai companiei Burda Romania, ei sunt direct subordonati directorului general Burda Romania si vor coordona echipa editoriala de la Automedia. Aceasta decizie este una temporara urmand ca in maxim 6 luni echipa redactionala sa devina una interna, integrata in compania Burda Romania.

Dan Vardie, directorul companiei Automedia va fi consultant direct al directorului general Burda Romania pe probleme specifice de publishing auto si senior editor pentru cele doua publicatii. Multumita domnului Dan Vardie, revista Autoshow, lansata in urma cu 7 ani ca singura publicatie bilunara auto, este o revista bine pozitionata pe piata, cu o audienta foarte buna, un brand awareness excelent si subiecte in premiera pentru piata media auto din Romania. Autoshow apare de doua ori pe luna, are un tiraj vandut de peste 13.000 de exemplare si atinge un numar de circa 145.000 de cititori pe editie conform datelor furnizate de SNA FOCUS.

“Burda Romania a devenit o data cu aceasta preluare, cel mai important editor pe piata publicatiilor auto din Romania, avand in portofoliu 2 reviste premium. Avem acum in portofoliu un tandem extrem de puternic: o revista bilunara, conceputa si realizata in Romania de jurnalisti auto extrem de respectati, si un glossy lunar cu traditie in Italia, cu o prezentare grafica de exceptie. Aceste doua reviste vor intregi portofoliul deja existent al companiei Burda Romania, care tipareste in prezent 19 publicatii periodice.”, a declarat dl Michael Schroeder, director general Burda Romania.

Despre Burda Romania

Burda Romania tipareste in prezent 21 de publicatii lunare printre care liderii de piata: Practic in Bucatarie, Casa Lux, Cool Girl, Ioana, Men's Health, Autoshow.
Simona Tanase
Public Relations Manager
Burda Romania
Phone: +40 21 312 26 15
Fax: +40 21 311 35 87
Mobile: + 40 724 234 655
11, Ion Campineanu St.

simona.tanase@burda.ro