Bursa de marfuri

Definitie Bursa de marfuri

1. Organism cu putere de autoreglare organizat de catre comercianti in scopul facilitatii comertului pentru vanzari sau achizitionari de marfuri (produse agricole sau materii prime destinate procesarii), vanzarii sau achizitionarii la termen de titluri de marfuri, de tipul warantului sau contractului forward futures sau cu optiuni.2. Piata ce are ca obiect tranzactii comerciale cu marfuri care trebuie sa nu-si schimbe calitatea in timp, sa fie omogene si standardizate. La bursa de marfuri, vanzatorul nu prezinta marfa, ci documentele care fac dovada ca el este proprietarul ei.Bursele de marfuri stabilesc cotatiile inscrise in liste oficiale, a preturilor practicate de la deschidere pana la incheierea tranzactiilor. Dupa modul de incheiere a tranzactiilor, ele pot fi cu livrare imediata sau cu livrare la termen ori cu scadenta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Bursa de marfuri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Bursa de marfuri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Bursa de marfuri. Definitiile termenilor despre Bursa de marfuri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Bursa de marfuri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Bursa de marfuri.