Bursa de valori

Definitie Bursa de valori

Institutie publica cu personalitate juridica ce asigura conditii pentru efectuarea tranzactiilor de valori mobiliare (actiuni, obligatiuni, warante, optiuni, contracte futures).Bursa asigura intalnirea dintre cei ce au nevoie sa fie finantati si cei ce au capacitatea de a finanta sau au disponibilitati banesti. Atat cererea cat si oferta de capitaluri nu se exprima direct direct la bursa de catre purtatorii lor, ci de catre intermediari - agenti de bursa sau societati bursiere, in exclusivitate.In fapt este o piata secundara.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Bursa de valori? Propune definitie

Poze Bursa de valori

 • .

  Poza: Transilvania Broker de Asigurare S.A. anunţă intenţia de a se lista pe Bursa de Valori Bucureşti

 • foto

  Poza: Catena, premiată de Bursa de Valori, în cadrul proiectului „Made in Romania” 2019

 • Prima listare a unui fond inchis de investitii la Bursa de Valori Bucuresti

  Poza: Prima listare a unui fond inchis de investitii la Bursa de Valori Bucuresti

 • 15 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti utilizeză noul sistem de raportare ”IRIS”

  Poza: 15 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti utilizeză noul sistem de raportare ”IRIS”

 • Vezi toate pozele despre Bursa de valori

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Bursa de valori.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Bursa de valori. Definitiile termenilor despre Bursa de valori cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Bursa de valori, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Bursa de valori.