UJCAR Buzau lanseaza astazi, 16.03.2015, proiectul ICAR Incluziune prin microcredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale

Buzau - 16 martie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, ONG

U.T.J.C.A.R. va infiinta in com. Maracineni , jud. Buzau o Casa de Ajutor Reciproc care va veni in sprijinul membrilor sai, persoane care nu au avut acces pana acum la credite bancare. In cadrul Casei de Ajutor Reciproc nou create vor fi angajate 2 persoane, iar 14 membri vor beneficia de un curs de antreprenoriat in economia sociala autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

UJCAR Buzau lanseaza astazi, 16.03.2015, proiectul ICAR Incluziune prin microcredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale

         Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Buzau - U.T.J.C.A.R.  lanseaza astazi proiectului ICAR Incluziune prin micro - Credit si Ajutor Reciproc — strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale. In contextul unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), proiectul ICAR raspunde acestor provocari prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala, creand oportunitati economice mai largi pentru aceste categorii.

 

         Casele de ajutor reciproc sunt institutii financiare nebancare IFN, fara scop patrimonial, organizate in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor asociati.  In cazul acestora, membrii primesc ajutor financiar reciproc si microcredite pentru dezvoltarea activitatilor generatoare de venit sau pentru uz personal, incurajarea economisirii pentru familiile cu venituri mici – ajuta la prevenirea si abordarea tuturor aspectelor excluziunii - saracie, venituri mici, lipsa locurilor de munca si mai ales a cauzelor acestora lipsa educatiei financiare si a creditului accesibil, oferindu-le sprijin in gestionarea adecvata a bugetelor, combaterea supra-indatorarii si efectelor unor practici de creditare iresponsabile social, si eventual finantare pentru ocuparea pe cont propriu.

 

         U.T.J.C.A.R. va infiinta in com. Maracineni , jud. Buzau o Casa de Ajutor Reciproc care va veni in sprijinul membrilor sai, persoane care nu au avut acces pana acum la credite bancare. In cadrul Casei de Ajutor Reciproc nou create vor fi angajate  2 persoane, iar 14 membri vor beneficia de un curs de antreprenoriat in economia sociala autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

 

Proiectul ICAR este implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri si are drept scop infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din  regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est.

 

U.T.J.C.A.R. Buzau ofera pentru casele de ajutor reciproc afiliate asistenta juridica, de specialitate IT si furnizeaza gratuit imprimatele specifice sistemului C.A.R.

 

Mai multe detalii detalii despre proiect si despre incluziunea financiara se gasesc la http://www.ujcarvl.ro/activitati.html si la www.uncar.ro.

 

Persoană de contact:

Raluca Simbotin, expert comunicare ICAR, raluca.simbotin@fdsc.ro, telefon 0758 231 012.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/c-a-r/ujcar-buzau-lanseaza-astazi-16-03-2015-proiectul-icar-incluziune-prin-microcredit-si-ajutor-reciproc-strategie-sustenabila-a-economiei-sociale