Cadenta a liniei de productie in flux

Definitie Cadenta a liniei de productie in flux

Element de organizare si functionare a unei linii de productie in flux, interval de timp intre obtinerea pe linia respectiva a doua produse succesive.Se mai foloseste si tact.Cadenta liniei de productie in flux se determina pe baza relatiei:C = (Ft x 60) / Ppunde:- Ft reprezinta fondul de timp disponibil al liniei (in minute)- Pp reprezinta programul de productie.Ft se calculeaza dupa formula:Ft = Nz x dz x ns ( 1 - k/100)unde:- Nz reprezinta numarul zilelor de lucru in cadrul perioadei- dz reprezinta durata unei tile de lucru (a unui schimb) in minute)- ns reprezinta numarul de schimburi- k reprezinta numarul de intreruperi de timp generate de reparatii, pentru odihna si servirea locului de munca (in procente).Cadenta serveste ca baza de calcul al parametrilor de desfasurare a procesului de productie si este o marime variabila, in sensul ca ori de cate ori au loc modificari in programele de productie, ca nomenclatura si sortiment, in regimul de schimburi etc., se impune recalcularea lor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cadenta a liniei de productie in flux? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cadenta a liniei de productie in flux.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cadenta a liniei de productie in flux. Definitiile termenilor despre Cadenta a liniei de productie in flux cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cadenta a liniei de productie in flux, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cadenta a liniei de productie in flux.