Brățări pietre semiprețioase 100% ușor de asortat!

BUCURESTI - 24 mai 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Permanent suntem in căutare de accesorii care sa inspire, sa dea un plus ținutei sau chiar sa uimească.Pe piața găsim o multitudine de accesorii dar vom discuta despre un accesoriu unisex.

Bratari semipretioase

Bratari semipretioase

Brățări Pietre Semiprețioase

Brățările sunt cel mai simplu de asortat accesoriu, iar pietrele naturale, ne fac misiunea si mai ușoară datorită culorilor/nuanțelor.

Din cele mai vechi timpuri, pietrele au fost folosite pentru a crea bijuterii, diverse obiecte decorative sau chiar pentru a decora articole vestimentare. Acum, dacă ne întrebam ce au văzut oamenii de-a lungul timpului in aceste pietre si ce i-a făcut sa insiste, cred ca varietatea enorm de mare a acestora, coloristica si formele au ajutat.

Pentru a ne familiariza cu pietrele, vreau sa  trecem in revista o mică parte din acestea si eventual sa subliniem ceva caracteristici care ne pot fi de folos intr-o eventuala încercare de a realiza brățări pietre semiprețioase.

Piatra de Jad, este de culoare albă cu tente verzui și pana la verde închis. Este cunoscuta ca fiind o piatra aducătoare de noroc, nu suntem noi in măsura sa spunem dacă o face sau nu, dar respectând tradiția și crezul popoarelor, suntem cumva motivați sa o facem. De-a lungul timpului a fost folosită la confecționarea obiectelor de arta, fiind chiar cunoscuta ca obiect de cult. Cunoștințele despre aceasta piatra se pare ca datează de peste 5000 de ani. Datorită durității, a fost folosită inclusiv la confecționarea de unelte sau chiar arme, aceasta având in componenta aluminiu, calciu și magneziu.

Turcoazul este o piatra spectaculoasa datorită culorii sale care conform denumirii este chiar turcoaz. Denumirea se considera ca vine cumva din franțuzescul “turquoise” (turcesc). Era cumva considerată la acel moment ca fiind o piatra turcească datorită faptului ca aceasta a tranzitat Turcia, dar proveniența ei era de fapt de origine persică, mai exact khorassan, regiune care la momentul actual se afla in Iran. Aceasta este considerată ca fiind piatra vieții.

Ametistul este iar o piatra care uimește prin culoarea sa violet și este considerată ca fiind “piatra beției” sau protectoare împotriva furturilor sau demonilor. Mormintele merovingienilor conțineau șiraguri de ametist și se crede ca la baza acestui obicei sta chiar acest crez. El a fost folosit de-a lungul timpului la diferite ritualuri sau la confecționarea podoabelor.

Iată ce cantitate imensa de istorie stă in doar trei tipuri de pietre.

Dacă însă acum revenim la subiectul nostru și văzând care este capacitatea coloristica a acestor pietre, cumva realizam ce combinații uluitoare se fac între acestea, când vorbim de brățări pietre semipretioase create de multe ori manual de diferite persoane.

Peste toate aceste informații, impresii și bucăți de istorie, intr-o brățara cu pietre semipretioase, găsim și o parte din personalitatea persoanei care o poarta. Brățările de acest gen dau o nota de elegantă, rafinament, uneori chiar și sportivitate sau autenticitate dacă sunt creații personale sau sunt purtătoare de anumite mesaje personale sau zodii.

Un lucru este cert, dacă vrei să-ți asortezi rapid ținuta, o brățara cu pietre semipretioase îți rezolva rapid problema și fără costuri ridicate.

Nu rămâne decât să-ți îmbogățești garderoba cu astfel de accesorii și totul devine mult mai simplu!