CADWARE Engineering a participat la ROCAD 2013

BUCURESTI - 22 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, IT&C

CADWARE Engineering a participat in perioada 15-17 mai 2013 la ROCAD 2013, Conventia Internationala de Arhitectura si Design organizata la Palatul Parlamentului, ce a reunit pe parcursul a trei zile arhitecti si designeri din Romania si de peste hotare.

CADWARE Engineering a participat la ROCAD 2013
 Solutiile Autodesk BIM ofera arhitectilor si profesionistilor in constructii posibilitatea de a proiecta, vizualiza si simula ideile lor inainte de a fi construite. 

Niculae Ion, Managing Partner

In cadrul acestui eveniment au avut loc expozitiile "The Heritage of Frank Lloyd Wright: American Organic Architecture" - curator arh. Brian Spencer, lucrarile prezentate evidentiand influenta lui Frank Lloyd Wright in arhitectura americana si a notiunii de arhitectura organica pe care acesta l-a introdus in limbajul de specialitate, si “From Pyramids to Spacecrafts” – curatori: arh. Andreas Vogler si arh. Arturo Vittori.

De asemenea, au avut loc conferinte pe tema “Experiente si competitii in arhitectura” sustinute de personalitati marcante de peste hotare precum Miguel Baudizzone (Argentina), Peter Blundell Jones (Marea Britanie), Dan Sergiu Hanganu (Canada), Masayuki Kurokawa (Japonia), Daniel Libeskind (SUA), Marvin Malecha (SUA), Dominique Perrault (Franta), Brian Spencer (SUA), Benedetta Tagliabue (Spania), Keisuke Toyoda (Japonia), Arturo Vittori (Italia), Andreas Vogler (Elvetia) si ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa pentru Daniel Libeskind (SUA) si Dominique Perrault (Franta).

CADWARE Engineering a prezentat in cadrul acestui eveniment conceptul BIM (Building Information Modeling) bazat pe platforma Autodesk Revit Arhitecture, Revit Structure si Revit MEP, concept ce permite crearea si utilizarea de informatii coordonate intre arhitecti, inginerii de structuri si instalatii pentru evitarea erorilor.

“Utilizand BIM arhitectii obtin un model 3D precis cu ajutorul caruia pot crea imagini si prezentari video impresionante care sa-i ajute sa-si prezinte ideile partenerilor si beneficiarilor intr-un mod cat mai eficient, dar pot si compara diferite variante pentru a putea lua cea mai buna decizie impreuna cu acestia. Se poate astfel obtine un proiect integrat la care au participat inca de la inceput toate partile interesate – arhitecti, ingineri, constructori, fabricanti, proprietari”,  mentioneaza Niculae Ion, Managing Partner CADWARE Engineering

Despre CADWARE ENGINEERING SRL

CADWARE Engineering asigura in Romania servicii de licentiere, consultanta, implementare si suport tehnic pentru aplicatiile software si echipamentele hardware distribuite, instruire si certificare personal si se adreseaza atat birourilor de arhitectura cat si firmelor medii si mari din infrastructura si proiectare industriala. CADWARE Engineering este Autodesk Silver Partner, Consulting Specialized, Product Support Specialized, Autodesk Authorized Training Center si Autodesk Certification Center, Distribuitor pentru TopoLT, ProfLT si TransLT.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cadware-engineering-srl/cadware-engineering-a-participat-la-rocad-2013