Cale de atac

Definitie Cale de atac

Mijloc juridic procesual pus la dispozitia partii interesate, procurorului etc., prin care se creeaza posibilitatea verificarii legalitatii si temeiniciei hotararilor judecatoresti si inlaturarea eventualelor greseli savarsite. In materie penala, potrivit dispozitiilor Codului de Procedura Penala, caile de atac sunt:- ordinare (apelul si recursul), si - extraordinare (contestatia in anulare, revizuirea, recursul in anulare si recursul in interesul legii). Caile de atac pot fi exercitate impotriva oricarei hotarari judecatoresti, in conditiile prevazute de lege. Dreptul la folosirea unei cai de atac este unic, in sensul ca, odata exercitat, se epuizeaza. In materie civila, potrivit Codului de Procedura Civila caile de atac sunt:- ordinare (apelul si recursul), si - extraordinare (contestatia in anulare, revizuirea, recursul in interesul legii si recursul in anulare).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cale de atac? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cale de atac.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cale de atac. Definitiile termenilor despre Cale de atac cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cale de atac, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cale de atac.