CCIB promovează proiectele de cooperare în regiunea magrebiană prin reprezentanţa deschisă la Rabat (Regatul Maroc)

BUCURESTI - 4 februarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, ONG

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Economiei, cea de a treia ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată Regatului Maroc, Republicii Tunisiene şi Republicii Algeriene Democratice şi Populare.

CCIB promovează proiectele de cooperare în regiunea magrebiană prin reprezentanţa deschisă la Rabat (Regatul Maroc)

În cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu factori decizionali şi reputaţi specialişti în comerţ exterior din Ministerul Economiei, precum şi cu ataşaţii economici ai Regatului Maroc şi Republicii Tunisiene. Principalele subiecte abordate au vizat: tendinţele în comerţul exterior cu ţările amintite; cadrul juridic bilateral şi accesul pe aceste pieţe; participarea la licitaţii pe proiecte; oportunităţi de afaceri şi investiţionale, în contextul strategiilor de dezvoltare ale statelor amintite; stimulente acordate investitorilor străini.

„Trebuie să trecem de la activitatea de import-export la realizarea de proiecte industriale complexe, mai ales că România are experienţă în domeniu şi o excelentă carte de vizită în regiunea magrebiană”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene. „Acest tip de proiecte conferă stabilitate şi predictibilitate relaţiilor comerciale bilaterale”, a completat Radu Zaharia, director general în Ministerul Economiei.

Companiile româneşti interesate să-şi extindă afacerile în regiunea magrebiană pot beneficia de consultanţă şi asistenţă oferite de biroul de reprezentare deschis de CCIB la Rabat. „Marocul este o ţară în dezvoltare, existând oportunităţi pentru implementarea unor proiecte în domenii precum: infrastructura portuară şi aeroportuară, energia verde (eoliană şi solară), electrificare, sisteme de epurare şi pompare a apelor”, a punctat Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al CCIB.

Participant la eveniment, Şerban Ghinescu, director în cadrul EximBank, a prezentat strategia şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români din sectorul IMM.

Biroul de Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179