Dezvoltarea relatiilor economice cu tarile din Balcani, obiectiv strategic al CCIB

BUCURESTI - 2 aprilie 2013

Comunicat tip General in ONG

Luni, 1 aprilie 2013, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa dr. Pande Lazarevski, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Macedonia la Bucuresti, aflat la inceputul misiunii sale in tara noastra.

Dezvoltarea relatiilor economice cu tarile din Balcani, obiectiv strategic al CCIB

In deschiderea intalnirii, presedintele Camerei bucurestene a facut o prezentare succinta a sistemului cameral romanesc si a vorbit despre strategia de relatii externe a CCIB, potrivit careia este urmarita cu prioritate dezvoltarea relatiilor economice cu tarile din Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrala, de Sud si de Est si Africa de Nord. In acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat E.S. Pande Lazarevski proiectul CCIB vizand deschiderea in zona balcanica, preferabil la Skopje (Macedonia), a unei reprezentante, dublate de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania, dupa modelul testat cu succes la Sharjah (Emiratele Arabe Unite) si la Beijing (R. P. Chineza).

Biroul de reprezentare din Balcani al CCIB ar urma sa asigure firmelor romanesti intreg suportul de care au nevoie pentru a putea valorifica oportunitatile de afaceri oferite de tarile din regiune, precum si consultanta si asistenta companiilor din regiunea balcanica care intentioneaza sa opereze in Romania. De exemplu, firmele macedonene care doresc sa prospecteze piata romaneasca prin participarea la targurile organizate de Romexpo pot beneficia de reduceri de tarife pentru inchiriere stand, daca se inscriu prin CCIB.

Ambasadorul Republicii Macedonia in Romania a apreciat in mod deosebit proiectul prezentat de presedintele CCIB si a exprimat intreaga sa sustinere pentru demersurile Camerei bucurestene vizand dezvoltarea relatiilor comerciale bilaterale, dar si a cooperarii in domeniile cultural, educational si stiintific. E.S. Pande Lazarevski a subliniat preocuparea Executivului din tara sa de a asigura investitorilor un mediu de afaceri prietenos si de a promova oportunitatile oferite de Macedonia, inclusiv de zona libera din apropiere de Skopje.

Companiile romanesti interesate de aceasta zona au posibilitatea de a intra in contact cu parteneri macedoneni participand la misiunea economica pe care CCIB o va organiza in prima jumatate a acestui an la Skopje. Potrivit presedintelui Camerei bucurestene, prin organizarea acestui eveniment se urmareste, pe de o parte, impulsionarea cooperarii romano-macedonene si, pe de alta parte, identificarea unui partener pentru proiectul privind deschiderea biroului de reprezentare al CCIB.

Biroul de Presa al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0079

Taguri: CCIB