India, interesata de investitii in tara noastra

BUCURESTI - 25 iunie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, ONG

„Sistemul cameral are un rol important in promovarea oportunitatilor de afaceri oferite de industria textila, o industrie cu traditie in Romania”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in cadrul intalnirii de lucru cu secretarul adjunct pentru exporturi din Ministerul Textilelor din India, V. Srinivas, care a fost insotit de o delegatie de oameni de afaceri din domeniul textil. La eveniment au participat, de asemenea, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Dan Enache, si reprezentanti ai unor firme romanesti ce activeaza in industria usoara, membre ale Polului de Competitivitate in Industria Textila si Confectii (NOATEX).

India, interesata de investitii in tara noastra

Principalul obiectiv a acestei intalniri a vizat identificarea unor formule viabile de cooperare romano-indiana in domeniul industriei usoare. Discutiile au reliefat interesul companiilor indiene pentru investitii in tara noastra, in special in construirea unor mari depozite de materii prime si materiale. In acest context, presedintele CCIB a subliniat ca pozitia geostrategica a tarii noastre ofera deschidere nu numai catre tarile membre UE, ci si catre spatiul ex-sovietic, unde exista cerere pentru produse textile.

Interes pentru cooperare au manifestat si reprezentantii companiilor romanesti, care au punctat faptul ca o buna oportunitate de investitii a firmelor indiene in tara noastra o constituie filaturile si vopsitoriile. Aceasta ar permite adaptarea rapida a companiilor romanesti producatoare de textile la solicitarile clientilor (majoritatea din vestul Europei), iar celor indiene, oportunitatea de a-si dezvolta afacerile pe continentul european.

In cadrul acestei intalniri de lucru au avut loc prezentari ale NOATEX si Clusterului Romanian Textile Concept (printre ai carui membri fondatori se afla si CCIB), oamenii de afaceri romani, aflati la inceput de drum in ceea ce priveste conlucrarea la nivelul unui cluster, exprimandu-si dorinta de a beneficia de un transfer de bune practici in domeniu de la partenerii indieni.

Delegatia indiana s-a aflat la Bucuresti cu prilejul lucrarilor Grupului mixt de lucru romano-indian in domeniul textilelor. Potrivit secretarului de stat in ME, Dan Enache, finalizarea discutiilor a fost marcata de semnarea unui protocol al sesiunii.

 

Biroul de Presa al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179