Oportunităţile de afaceri oferite de Tunisia, prezentate la Ziua Oportunităţilor de Afaceri organizată de CCIB

BUCURESTI - 28 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, ONG

Live site

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Boutheina Labidi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Tunisiene în România, aflată la începutul mandatului în ţara noastră.

Oportunităţile de afaceri oferite de Tunisia, prezentate la Ziua Oportunităţilor de Afaceri organizată de CCIB

Cu această ocazie, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat strategia de relaţii externe a CCIB, ce vizează deschiderea pe pieţe cu potenţial a unor birouri de reprezentare, dublate de expoziţii permanente cu produse şi servicii oferite de companii româneşti. În acest context, preşedintele Camerei bucureştene a subliniat faptul că dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările din zona magrebiană reprezintă o prioritate pentru CCIB, reprezentanţa deschisă la sfârşitul anului 2013 la Rabat (Regatul Maroc) asigurând firmelor româneşti întreg suportul de care au nevoie pentru a putea valorifica oportunităţile de afaceri oferite de ţările din regiune, inclusiv de Republica Tunisiană, precum şi consultanţă şi asistenţă companiilor din Africa de Vest care intenţionează să opereze în România.

De asemenea, preşedintele CCIB a apreciat că înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri Româno-Tunisian, după modelul celor ce şi-au dovedit viabilitatea pe spaţii precum R.A. Egipt şi Federaţia Rusă, ar fi de natură să impulsioneze dezvoltarea schimburilor bilaterale.

Ambasadorul Republicii Tunisiene în România a apreciat în mod deosebit proiectele prezentate de preşedintele CCIB şi a exprimat întreaga sa susţinere pentru demersurile Camerei bucureştene vizând dezvoltarea relaţiilor comerciale, dar şi a cooperării în domeniile educaţional şi ştiinţific. În acest context, Excelenţa Sa Boutheina Labidi a confirmat prezenţa Ambasadei Republicii Tunisiene luni, 3 februarie 2014, la Ziua Oportunităţilor de Afaceri organizată de CCIB şi dedicată prezentării oportunităţilor de afaceri oferite de regiunea magrebiană. 

Biroul de Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/oportunitatile-de-afaceri-oferite-de-tunisia-prezentate-la-ziua-oportunitatilor-de-afaceri-organizata-de-ccib