Participarea delegatiei Romaniei la Forumul Futurallia 2007, Poitiers, Franta

BUCURESTI - 15 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

O delegatie formata din 31 de reprezentanti a 17 firme romanesti, condusa de Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Sorin Dimitriu, a participat in perioada 6 – 8 iunie 2007 la cel mai mare Forum International destinat IMM-urilor - FUTURALLIA 2007. Evenimentul s-a bucurat de participarea a 626 de firme din cca. 40 de tari, iar Romania s-a clasat pe locul 7 din punct de vedere al prezentei companiilor la acest eveniment.

Participarea delegatiei Romaniei la Forumul Futurallia 2007, Poitiers, Franta

Domeniile prioritare de interes au fost: industria prelucratoare, metalurgie, mecanica, industria alimentara, sanatate, electronica si electricitate, tehnologia informatiei, consultanta si protectia mediului.

Pe parcursul celor doua zile de intalniri s-au derulat discutii directe intre reprezentantii firmelor romanesti cu reprezentanti ai altor firme din diferite tari participante, conform programului de intalniri stabilit de Asociatia FUTURALLIA, in functie de optiunile fiecarui participant.

Delegatia CCIR a purtat discutii cu reprezentantii unor firme straine si ai unor Camere de Comert din alte tari, interesate sa stabileasca relatii de colaborare cu CCIR sau cu societati comerciale romanesti, prin intermediul CCIR. Cu acest prilej, reprezentantii CCIR au oferit informatii cu privire la mediul de afaceri din Romania, oportunitatile de dezvoltare a afacerilor de catre firmele straine si au identificat, impreuna cu partenerii de discutii, viitoarele modalitati de cooperare.

Dl. Vicepresedinte Sorin DIMITRIU a avut o intalnire privata cu fostul Prim-Ministru al Frantei, Jean Pierre RAFFARIN, Presedintele Comitetului de organizare FUTURALLIA 2008 de la Quebec, veniment ce marcheaza 400 de ani de la fondarea orasului canadian. Dl. RAFFARIN a accentuat importanta participarii Romaniei la FUTURALLIA 2008 si a facut precizari cu privire la sprijinul pe care il va acorda delegatiei Romaniei astfel incat, la Quebec, sa participe si societatile romanesti cu capital francez.

De asemenea, Vicepresedintele CCIR a avut doua intalniri cu conducerea FUTURALLIA - Dl. Dominique LENOIR – Presedinte si Dna. Francoise VILAN - Director General. Dl. Dimitriu a informat conducerea FUTURALLIA cu privire la demersurile intreprinse de CCIR pentru a stabili parteneriate si pentru a obtine finantari, in eventualitatea in care FUTURALLIA 2009 se va organiza in Romania. Reprezentantii conducerii FUTURALLIA au subliniat importanta unei prezente consistente a firmelor romanesti la FUTURALLIA 2008, precum si obligatiile ce decurg din calitatea de eventual organizator al Forumului din 2009.

Asociatia FUTURALLIA (www.futurallia.com) a fost creata in 1990 la initiativa Camerei de Comert si Industrie La Vienne din Poitiers (Franta) in colaborare cu Consiliul Regional Poitou-Charentes si reuneste organizatii de dezvoltare economica din intreaga lume, avand ca scop formarea unei retele mondiale de dezvoltare a parteneriatelor de afaceri. De atunci, au fost organizate in Franta, Quebec, Belgia si Polonia 11 forumuri internationale pentru intreprinderile mici si mijlocii, in vederea promovarii parteneriatelor si aliantelor de afaceri, manifestari la care participa firme din peste 40 de tari de pe 4 continente.

Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei
DIRECTIA RELATII PUBLICE
pr@ccir.ro