Cities of Tomorrow #3

Locul desfasurarii: Hotel Crowne Plaza

Organizator: AHK Romania, Asociatia Zeppelin

Cities of Tomorrow aduce pentru al treilea an consecutiv, experți de talie mondială din arhitectură și urbanism, la București. Cea de a treia ediție a conferinței internaționale, organizate de AHK Romania (Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană) în parteneriat cu Asociația Zeppelin , va avea loc în data de 24 martie la Hotel Crowne Plaza.

Evenimentul are ca scop promovarea soluțiilor inteligente pentru o dezvoltare sustenabil ă a orașelor, iar tema centrală a ediției din acest an este mobilitatea.          

Printre invitații internaționali care și-au anunțat prezența la eveniment se numără Prof. Jörn Walter, directorul de planificare urbană al orașului Hamburg, una dintre cele mai dinamice metropole din Uniunea Europeana și punct de atracție pentru numeroase companii internaționale și instituții.

Orașul Hamburg nu s-a extins pe terenurile agricole de la periferie ci a reciclat zona portuara din interiorul acestuia. HafenCity Hamburg (Orașul Port) a absorbit creșterea cu circa 40% a orașului și a definit un nou standard de excelență în dezvoltarea urbana. Prof. Jörn Walter va vorbi despre utilizarea eficienta a terenurilor, despre mobilitate durabilă și alte aspecte legate de acest „oraș al drumurilor scurte și atractive”.

De asemenea dl. Marcin Łapiński, președinte al Skanska Property România, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară și construcții din lume, va fi prezent în workshopul “Orașe în transformare. Skanska Romania este dezvoltatorul Green Court Bucharest, proiect certificat LEED Gold. Compania a ales să implementeze soluții sustenabile în proiectele pe care le dezvoltă pentru a spori gradul de eficiență a clădirilor și confortul chiriașilor săi.

Evenimentul își propune sa reunească sub același acoperiș arhitecți și urbaniști, membri ai comunității de afaceri, dar și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, cu scopul de a prezenta, dezbate și identifica soluții pentru orașele actuale și viziuni pentru orașele viitorului. Trenduri, strategii, piața imobiliară și infrastructura, economia, cultura, arhitectura și noile tehnologii sunt doar câteva dintre elementele care vor fi discutate și care fac parte din procesul de dezvoltare al orașelor.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Cities of Tomorrow” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul:

http://rumaenien.ahk.de/ro/evenimente/evenimente-actuale/cities-of-tomorrow-3-mobility/

 

Despre CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE ROMANO-GERMANA

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent peste 600 de firme membre, fiind cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă, AHK Romania nu susţine doar firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească, ci în egală măsură, este un partener pentru firmele româneşti care doresc să intre pe piaţa germană.

Confirmare pana la data: 24 martie 2015

Participare: Taxa de participare