Eficiență energetică în industrie

BUCURESTI - 3 iunie 2019

Comunicat tip General in Energie

„Eficiență energetică în industrie” este titlul simpozionului organizat de AHK Romania la Hotel CARO în data de 04 iunie 2019, între orele 8:30 şi 16:00, în sala Grand Ballroom.

Eficienta energetica in industrie

Eficienta energetica in industrie

Simpozionul reprezintă cea de-a doua etapă a evenimentului inițiat și finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania ce se adresează firmelor românești şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice în industrie, având ca scop promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane destinate creșterii eficienței energetice.

Cuvântul de deschidere a evenimentului va fi rostit de Sebastian Metz, directorul general  AHK Romania și de Swantje Kortemeyer, atașatul economic al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Simpozionul vine în deschiderea delegației de afaceri  și dorește să contribuie la stabilirea unor prime contacte între consumatorii energetici din România, specialiștii în energie și firmele românești, prezente în sală și companiile germane. La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai guvernului federal alături de experți germani și români care vor expune atât aspectele legislative actuale, cât și soluțiile tehnice și experiențele concrete privind eficiența energetică în procese industriale.

Domnul Vicepreședinte ANRE, Zoltan Nagy-Bege, va oferi participanților o viziune de ansamblu asupra eficienței energetice din România la ora actuală și va vorbi despre activitatea ANRE și despre noutățile legislative în domeniu, iar specialiștii germani vor veni în contrapartidă cu o prezentare a eficienței energetice în Germania precum și exemple practice privind eficientizarea energetică în industria din această țară. De asemenea se va vorbi despre posibilități moderne de stocare a energiei.

Panelul final le va oferi în special firmelor din Germania  oportunitatea de a afla cum pot pătrunde mai ușor pe piața din România, la ce trebuie să fie atenți când își caută un partener român, care sunt diferențele dintre modul de business român și cel german.

Cele șapte firme germane care doresc să intre, respectiv să își consolideze poziția pe piața din România, își vor prezenta pe scurt sistemele și produsele. Pentru o mai bună informare privind respectivele companii, vă rog să găsiți anexat scurte prezentări  ale acestora.

În perioada imediat următoare simpozionului, firmele germane urmează să aibă întâlniri bilaterale cu posibili parteneri, firme din România. Reprezentanții firmelor germane vor fi însoțiți de angajați ai AHK Romania.

Costurile evenimentului sunt suportate integral de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania prin programul Energy Solutions made in Germany.

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK).
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. Pentru susținerea companiilor mici și mijlocii românești am inițiat portalul „marketplace romania”.
Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-romano-germana/eficienta-energetica-in-industrie