O delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze vizitează România

BUCURESTI - 11 mai 2016

Comunicat tip General in Afaceri

Secretarul de stat în Ministerul pentru Economie şi Media, Energie şi Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, vizitează România împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri. Pschierer: „Continuarea bunelor relaţii – Dezvoltarea contactelor economice în domenii de viitor”

 „În România există un mare potenţial cu precădere în domeniul infrastructurii şi al tehnologiilor de mediu. Ţara capătă şi o din ce în ce mai mare însemnătate ca piaţă de desfacere pentru bunurile de consum de calitate superioară.  

Franz Josef Pschierer

MÜNCHEN/BUCUREŞTI/CLUJ-NAPOCA

Secretarul de stat în Ministerul pentru Economie şi Media, Energie şi Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, va călători în România împreună cu o delegaţie formată din aproape 30 de reprezentanţi ai economiei bavareze. Vizita se va desfăşura la Bucureşti şi la Cluj-Napoca. Pschierer: „În România există un mare potenţial cu precădere în domeniul infrastructurii şi al tehnologiilor de mediu. Ţara capătă şi o din ce în ce mai mare însemnătate ca piaţă de desfacere pentru bunurile de consum de calitate superioară. În cadrul discuţiilor cu factori de decizie guvernamentali, din domeniul economic şi ştiinţific voi promova performanţa şi know-how-ul întreprinzătorilor noştri, Bavaria ca zonă investiţională precum şi condiţii-cadru favorabile mediului economic în România.”

Scopul vizitei este intensificarea relaţiilor economice şi crearea unor noi domenii de cooperare. „Călătoria oferă întreprinderilor mici şi mijlocii bune oportunităţi de a se informa asupra pieţei şi de a cunoaşte potenţiali parteneri de afaceri”, a declarat secretarul de stat Pschierer în continuare. Domeniile cheie vizate de această delegaţie sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului şi industria construcţiilor de maşini şi instalaţii. Programul delegaţiei prevede, printre altele, întâlniri politice cu viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat în ministerele Economiei şi Fondurilor Europene şi cu primarul oraşului Cluj-Napoca. Pe lângă vizitarea unor companii şi a celor mai mari universităţi de la Bucureşti şi Cluj-Napoca, vor avea loc şi întâlniri cu alţi întreprinzători în vederea stabilirii unor contacte de afaceri. Cele două recepţii de la Bucureşti şi Cluj-Napoca reprezintă un alt prilej pentru facilitarea contactelor de afaceri.

România se situează în Top 20 al celor mai importanţi parteneri comerciali ai Bavariei, înregistrând în prezent una dintre cele mai ridicate rate de creştere din UE. Peste 1.400 de companii bavareze întreţin relaţii de afaceri cu România. De mulţi ani, Germania este de departe cel mai important partener comercial al României. Bavariei îi revine un rol important, având o cotă de 20% la schimburile comerciale. Volumul schimburilor comerciale de 4,7 miliarde de euro a atins în 2015 (date provizorii) un nou nivel maxim. Importurile bavareze din România au însumat 2,83 miliarde euro (+8,8%), exporturile rămânând la nivelul anului anterior (1,8 miliarde euro).

 

În seara zilei de 12 mai 2016, la ora 18.30, secretarul de stat Pschierer invită la un dialog cu presa, ce se va desfăşura la Hotel Intercontinental (Bd. Bălcescu nr. 4), sala Opera.

În cadrul acestui eveniment, secretarul de stat Pschierer îşi va expune impresiile dobândite în urma călătoriei şi a discuţiilor purtate şi va răspunde întrebărilor referitoare la relaţiile economice româno-bavareze.

Se asigură interpretare consecutivă română-germană.

 

Vă rugăm să confirmaţi participarea până cel târziu 12.05.2016, ora 15.00 la:

Doamna Carmen Kleininger

Press & Public Relations

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană

Tel. : +40 21 207 91 50

E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent peste 500 de firme membre, fiind cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă, AHK Romania nu susţine doar firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească, ci în egală măsură, este un partener pentru firmele româneşti care doresc să intre pe piaţa germană.