Camin-pentru-bunici.ro - Servicii profesioniste de ingrijire, tratament si refacere, pentru batrani

BUCURESTI - 29 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Social

Un camin de batrani este o facilitate ce ofera asistenta medicala, odihna si ingrijire pentru persoane in varsta sau cu probleme medicale, dotata cu asistenta medicala de specialitate, fiind un loc resedinta pentru persoane cu dificultati semnificative in activitatile zilnice. Totodata locuitorii unui camin de batrani pot fi atat persoane in varsta cat si tineri cu dezabilitati fizice sau psihice ( precum Alzheimer ), ce primesc ingrijire de specialitate, terapie, reabilitare psihica si fizica.

Camin de batrani Bucresti

Camin de batrani Bucresti

CAMIN PENTRU BUNICI

Batranetea reprezinta cumulul tutror experientelor traite de catre oameni, este ultima etapa in evolutia vietii, este timpul care trece peste noi si care isi pune amprenta implacabil, atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului.

Se spune ca batranii sunt un izvor de intelepciune, maturitate, un glas de care tinerii ar trebui sa asculte de cele mai multe ori. Trebuie sa ii stimam si sa ii respectam pe batranii nostri, asa cum spune si celebrul citat: “Cinsteste-i pe batrani, caci si tu vei fi batran”.

Fara indoiala, fiecare dintre noi avem in familiile noastre cel putin un membru in varsta si dorim ca acestia sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri, de toate conditiile necesare pentru a le face batranetea mai usoara si linistita. Sunt situatii in care cei batrani primesc cu dificultate atentia sau o parte din timpul copiilor sau nepotilor lor, din varii motive.

Asadar, “Camin pentru bunici” este un camin de batrani care va pune la dispozitie toate resursele necesare pentru a le oferi celor dragi liniste, atentie, pace, recuperare, confort, inspiratie, diverse activitati.

Caminul de batrani este specializat in ingrijirea batranilor, persoanelor de varsta a 3 a, oferindu-le acestora asistenta medicala in functie de nevoile fiecaruia, atentie sporita, un maximum de confort si siguranta, creandu-le batranilor un mediu familial si agreabil, in care ei sa isi petreaca cat mai placut timpul.

“Camin pentru bunici” se diferentiaza de alte centre cu acelasi profil prin faptul ca ofera: -servicii medicale de specialitate sustinute de aparatura performanta si personalul bine pregatit, pacientii avand in permanenta la dispozitia lor medici specialisti, terapeuti, asistente medicale care le acorda ingrijiri si supraveghere;

-spatii pentru desfasurarea activitatilor si recuperarea batranilor si dotari moderne cu standarde ridicate;

-o echipa profesionala, bine pregatita si specializata in ingrijirea batranilor, facand din munca lor o placere.

Acest azil de batrani si-a propus, prin pasiunea, devotamentul si dragostea fata de cei batrani, sa adopte varianta cea mai buna si eficienta pentru a reazliza fara prea multe traume, tranzitia acestora din propria locuinta in camin. Astfel incat, casa de batrani, situata intr-o zona extrem de linistita din Voluntari, a fost conceputa si complet utilata oferind batranilor spatii de relaxare, curte amenajata pentru plimbari, mobilier nou, beneficiaza de dotari tehnologice si activitati menite sa dezvolte socializarea dintre pacienti.

Caminul pentru batrani ofera servicii de inalta calitate, cuprinzand o gama foarte larga de ingrijire corespunzatoare tuturor nevoilor, de orice natura. Nu trebuie sa privim caminul pentru bunici ca pe un lucru rau, ori ca pe mijlocul prin care ne “debarasam” de batranii nostri. Nu! Din contra, “Caminul pentru bunici” poate fi alegerea ideala pentru cei dragi noua, mai ales daca acestia sufera de afectiuni medicale, boli ce necesita ingrijire specializata si care depasesc posibilitatile si puterile noastre ca familie de a le acorda ajutorul necesar.

Serviciile oferite de “Camin pentru bunici” sunt structurate pe mai multe categorii si vizeaza atat batranii cu probleme de sanatate, cat si tinerii cu dizabilitati psihice si fizice. Vom incerca sa prezentam succint facilitatile si serviciile profesionale oferite de caminul pentru batrani, in speranta de a va ajuta sa luati o hotarare adecvata pentru cei dragi. Iata cateva argumente care va vor convinge sa alegeti “Camin pentru bunici”:

-Echipa noastra bine pregatita si specializata in ingrijirea batranilor, ofera pacientilor asistenta in hranire, intretinerea igienei personale (imbaiere, spalare, imbracare), monitorizarea si administrarea tratamentelor conform indicatiilor medicale, asistenta de specialitate necesara atat perioadelor de recuperare dupa interventiile chirurgicale, cat si asistenta permanenta. Asadar, pacientii au la dispozitie o echipa dedicata, profesionista, formata din medici generalist, medici geriatric cu specializare geriatrie-gerontologie, asistenti medicali si terapeuti care se ghideaza dupa programe bine organizate, menite sa implice pacientii in activitati de recuperare fizica si psihica.

-Caminul ofera si o gama variata de consultatii si analize medicale cu posibiliatea recoltarii probelor la sediul acestuia.

-Grila de servicii include, de asemenea, pentru o recuperare rapida, si masaje terapeutice, masaje de relaxare, reflexoterapie, kinetoterapie, gimnastica recuperatorie, insa nu sunt suficiente doar programele de recuperare. De aceea, o atentie sporita este dedicata nutritiei si serviciilor alimentare, bazate pe diete terapeutice.

-Caminul de batrani pune la dispozitia clientilor si departamente specializate in neurologie, psihiatrie, ortopedie, cardiologie, chirurgie, diabet si nutritie.

-Curatarea plagilor, schimbarea pansamentelor, aplicarea cremelor protectoare, toate ajuta la mentinerea corecta a igienei si starii bune de sanatate.

-De asemenea, acest camin de batrani doreste sa transforme anii grei ai batranetii in momente placute, linistite, relaxante, implicandu-i pe batrani in diverse activitati recreative, interactionale, de socializare, organizandu-le petreceri ocazionate de zilele de nastere, cele onomastice, dar si de sarbatorile Pascale, de Craciun si Anul Nou.

-Au la dispozitie si servicii de coafura, frizerie, manichiura si pedichiura.

-Caminul se ingrijeste si de starea sufleteasca a “chiriasilor”, de aceea li s-a oferit posibilitatea de a beneficia de consiliere duhovniceasca sau le este asigurat transportul la biserica.

Concluzionand, vom cita marturia unuia dintre clientii nostri: “Primirea, asistenta si ingrijirea caminului de batrani pentru bunici mi-au oferit o noua perceptie asupra vietii, pot spune ca traiesc o viata mai usoara si mai sigura”. Maria Udrescu/Pensionara, Bucuresti.