Capacitate de a contracta

Definitie Capacitate de a contracta

Componenta a capacitatii civile concretizata in aptitudinea persoanei (fizice sau juridice) de a perfecta contracte (civile sau comerciale).Capacitatea de a contracta este o conditie esentiala pentru validitatea oricarei conventii.In principiu, toate persoanele se bucura de capacitatea de a contracta. Astfel, poate contracta orice persoana ce nu este declarata incapabila (art. 949 Cod Civil). Sunt incapabili de a contracta: minorii, interzisii, si in genere toti aceia carora legea le-a prohibit anumite contracte (art.950 Cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capacitate de a contracta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capacitate de a contracta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capacitate de a contracta. Definitiile termenilor despre Capacitate de a contracta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capacitate de a contracta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capacitate de a contracta.