Capacitate de a primi cu titlu gratuit

Definitie Capacitate de a primi cu titlu gratuit

Componenta a capacitatii civile ce se concretizeaza in aptitudinea persoanei (fizice sau juridice) de a dobandi bunuri prin efectul donatiei sau al testamentului.Incapacitatile de a primi legate pot fi grupate in doua clase, si anume:a) incapacitati absolute (cele care privesc orice persoana):- persoanele neconcepute la momentul mortii testatorului (art.808 alin.2 Cod Civil)- persoanele juridice, dar numai cu referire la legatele ce contin drepturi care nu corespund scopului acestora (art.34 Decretul nr.31/1954)b) incapacitati relative (care vizeaza numai o categorie de persoane):- tutorele care-l ingrijeste pe minorul aflat sub ocrotirea sa (art.809 Cod Civil)- medicii si faramcistii care au tratat pe testator in boala din care moare (art.810 Cod Civil)- preotii care au acordat asistenta spirituala testatorului in timpul bolii care a ocazionat moartea acestuia (art.810 cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capacitate de a primi cu titlu gratuit? Propune definitie

Poze Capacitate de a primi cu titlu gratuit

 • De ce sa iti cumperi expresor de cafea cand il poti primi gratuit de la Expresorul.ro?

  Poza: De ce sa iti cumperi expresor de cafea cand il poti primi gratuit de la Expresorul.ro?

 • Doar acum primiti idei de cadouri pentru aniversare cu flori gratuite

  Poza: Doar acum primiti idei de cadouri pentru aniversare cu flori gratuite

 • magistratura

  Poza: Curs Magistratura de o zi, gratuit!

 • SEAP

  Poza: CURS S.E.A.P - Gratuit!

 • Vezi toate pozele despre Capacitate de a primi cu titlu gratuit

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capacitate de a primi cu titlu gratuit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capacitate de a primi cu titlu gratuit. Definitiile termenilor despre Capacitate de a primi cu titlu gratuit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capacitate de a primi cu titlu gratuit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capacitate de a primi cu titlu gratuit.