Capacitate de exercitiu restransa

Definitie Capacitate de exercitiu restransa

Ipostaza a capacitatii de exercitiu a persoanei fizice care comporta aptitudinea minorului in varsta de la 14 la 18 ani de a-si exercita direct si personal drepturile si de a-si asuma tot astfel obligatii, incheind anumite acte juridice.Aceasta capacitate este o ipostaza, iar nu o forma a capacitatii de exercitiu. Este restransa deoarece comporta numai aptitudinea persoanei de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatii incheind anumite acte juridice.Actele juridice ale minorului cu capacitate restransa se incheie de catre acesta, cu incuviintarea prealabila a parintilor sau a tutorelui.Minorul care a implinit 16 ani poate sa incheie contractul de munca sau sa intre intr-o organizatie cooperatista fara a avea incuviintarea parintilor sau a tutorelui.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capacitate de exercitiu restransa? Propune definitie

Poze Capacitate de exercitiu restransa

 • Adela Edu -- exercitiu de deconstructie

  Poza: Adela Edu -- exercitiu de deconstructie

 • EXPEDITIE IN CARPATI – SARMISEGETUZA 2010 – Un exercitiu de libertate si responsabilitate

  Poza: EXPEDITIE IN CARPATI – SARMISEGETUZA 2010 – Un exercitiu de libertate si responsabilitate

 • Exercitiu de diplomatie la Scoala Americana Internationala din Bucuresti

  Poza: Exercitiu de diplomatie la Scoala Americana Internationala din Bucuresti

 • Managementul riscului personal si profesional – Exercitiul de Cuburi (the Cubes Exercise)

  Poza: Managementul riscului personal si profesional – Exercitiul de Cuburi (the Cubes Exercise)

 • Vezi toate pozele despre Capacitate de exercitiu restransa

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capacitate de exercitiu restransa.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capacitate de exercitiu restransa. Definitiile termenilor despre Capacitate de exercitiu restransa cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capacitate de exercitiu restransa, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capacitate de exercitiu restransa.