Capacitate juridica

Definitie Capacitate juridica

Aptitudinea persoanei fizice sau persoanei juridice de a participa (in nume propriu sau pentru altul), ca titular de drepturi si obligatii la raporturile juridice.Aceasta aptitudine este reglementata diferit in cadrul diferitelor ramuri ale sistemului de drept. In dreptul civil se recunoaste aptitudinea generala a persoanei de a avea drepturi si obligatii, facandu-se abstractie de imprejurarea ca aceasta are sau nu aptitudinea de a le exercita ea insasi, savarsind acte juridice.In celelalte ramuri de drept, aptitudinea de a avea drepturi si obligatii se asociaza intr-o unitate inseparabila, cu capacitatea exercitarii lor de catre titular.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capacitate juridica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capacitate juridica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capacitate juridica. Definitiile termenilor despre Capacitate juridica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capacitate juridica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capacitate juridica.