Capital permanent

Definitie Capital permanent

Ansamblul surselor de finantare stabile de care dispune o intreprindere. Altfel spus, reprezinta sursele de finantare utilizate de o intreprindere, de o maniera permanenta, durabila. Ele trebuie sa finanteze toate valorile imobilizate si partea structurala (cvasipermanenta) a necesarului in fond de rulment (activul circulant de exploatare diminuat cu datoriile din exploatare). Determinarea marimii optimale a capitalurilor permanente este o problema de o maxima importanta in gestiunea financiara a intreprinderii, deoarece o eventuala insuficienta a surselor de lunga durata influenteaza asupra solvabilitatii, lichiditatii si rentabilitatii acesteia. Structural, capitalurile permanente cuprind: - capitalurile proprii - o parte din provizioanele pentru riscuri si cheltuieli, previzibila la sfarsitul unui exercitiu, care este asimilata capitalurilor proprii - capitalurile imprumutate, adica imprumuturile pentru o perioada mai mare de un an (datorii pe termen mediu si lung) - partea din veniturile constatate in avans, pentru o perioada mai mare de un an. In structura capitalurilor permanente, partea capitalurilor imprumutate nu trebuie sa fie excesiva, in raport cu cea a capitalurilor proprii: o valoare de 0,50 a raportului "capitaluri imprumutate / capitaluri proprii" este considerata adesea destul de ridicata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capital permanent? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capital permanent.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capital permanent. Definitiile termenilor despre Capital permanent cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capital permanent, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capital permanent.