Capital social

Definitie Capital social

Capitalul unei societati fixat in statutul acesteia. Sursa generata initial de aporturile in natura si in bani, ale asociatilor. Pe parcursul vietii intreprinderii, capitalul social poate fi modificat ca urmare a operatiilor de crestere si de reducere de capital.In cazul societatilor pe actiuni este format din aportul actionarilor (capital in actiuni) si corespunde valorii nominale a tuturor actiunilor emise. In cazul societatilor cu raspundere limitata este format din partile sociale aduse ca aport de asociati.In cadrul societatilor pe actiuni si in comandita pe actiuni, capitalul social este reprezentat de actiuni egale ca valoare.In cadrul societatilor in nume colectiv, in comandita simpla si cu raspundere limitata, capitalul social este reprezentat de parti sociale, egale ca valoare.Juridic, capitalul social este rezultatul subscrierii efective la capital (promisiunea de aport a asociatilor). Pentru a furniza informatii utile analizelor financiare, partea care reprezinta capitalul subscris si varsat este mentionata, in mod distinct, in pasivul bilantier.Valoarea initiala a actiunilor sau partilor sociale poatra numele de valoare nominala. Aceasta valoare nu se schimba decat in cazuri foarte rare.Pe masura efectuarii varsamintelor, are loc procesul de eliberare a actiunilor sau partilor sociale. O actiune sau o parte sociala este complet eliberata cand varsamintele ating nivelul valorii sale nominale.Valoarea nominala a actiunilor sau partilor sociale sta la baza calculului dividendelor.Contabilitatea analitica a capitalului social se tine pe actionari sau asociati, cuprinzand numarul si valoarea nominala a actiunilor sau a partilor sociale subscrise si varsate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capital social? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capital social.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capital social. Definitiile termenilor despre Capital social cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capital social, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capital social.