Capital subscris

Definitie Capital subscris

Aportul in bani si in natura pe care asociatii sau actionarii s-au angajat sa-l puna la dispozitia societatii comerciale in calitatea lor de proprietari.Societatea comerciala este legal constituita numai din momentul in care intregul capital social a fost subscris si fiecare asociat (sau actionar) a depus sub forma baneasca sau in natura cota de aport stabilit prin contractul de societate si statutul societatii.Impartirea capitalului subscris in capital subscris varsat si capital subscris nevarsat asigura delimitarea celor doua momente necesare in formarea capitalului social - subscriere, prin care actionarii sau asociatii se angajeaza contractual cu partea de aport adusa, si varsare, prin care acestia pun efectiv la dispozitia societatii partea de capital subscrisa.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capital subscris? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capital subscris.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capital subscris. Definitiile termenilor despre Capital subscris cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capital subscris, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capital subscris.