Capitanie de port

Definitie Capitanie de port

Unitate economico-sociala cu personalitate juridica, ce are ca obiect de activitate asigurarea ordinii si securitatii navigatiei efectuata cu nave romanesti si straine in porturi.Dispozitiile capitaniei de port sunt obligatorii pentru toate navele, unitatile si persoanele fizice care folosesc portul.Capitanie de port se asimileaza, din punct de vedere al organizarii, cu biroul sau serviciul, constituindu-se pe baza normativelor aprobate pentru aceste compartimente in cadrul intreprinderilor.Capitania de port Constanta se asimileaza, din punct de vedere al organizarii, cu directia din ministere. Capitania de port este condusa de un capitan sef de port (cea a portului Constanta este condusa de un director al capitaniei de port) si un contabil sef.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capitanie de port? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capitanie de port.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capitanie de port. Definitiile termenilor despre Capitanie de port cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capitanie de port, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capitanie de port.