Inaugurarea oficială a CENTRULUI AMBULATORIU “GABRIEL GATEA” din cadrul proiectului SIRIO (Sistem Informativ la Distanţă pentru Interoperabilitate Medicală), Blaj

Blaj - 24 mai 2005

Comunicat tip General in ONG

Centrul ambulatoriu “Gabriel Gatea” a fost înfiinţat cu scopul de a sprijini familiile care au copii cu boli grave, oferindu-le posibilitatea de beneficia de consultaţii medicale specializate, interpretarea de către medici specialişti din Italia a rezultatelor analizelor medicale şi, în cazuri extreme, tratament sau intervenţii chirurgicale în Italia.

COMUNICAT DE PRESĂ
AVIRDIM ITALIA
ASTRU BLAJ
CARITAS MITROPOLITAN GRECO-CATOLIC BLAJ

vă anunţă că sâmbătă, 21 mai 2005, a avut loc inaugurarea oficială a
CENTRULUI AMBULATORIU “GABRIEL GATEA” din cadrul proiectului SIRIO (Sistem Informativ la Distanţă pentru Interoperabilitate Medicală), BlajCentrul ambulatoriu “Gabriel Gatea” a fost înfiinţat cu scopul de a sprijini familiile care au copii cu boli grave, oferindu-le posibilitatea de beneficia de consultaţii medicale specializate, interpretarea de către medici specialişti din Italia a rezultatelor analizelor medicale şi, în cazuri extreme, tratament sau intervenţii chirurgicale în Italia.

La inaugurarea amulatoriului au participat: preşedintele Asociaţiei Avirdim din Italia, medici voluntari în cadrul asociaţiei, reprezentanţi ai Primăriei din Reggello unde îşi are sediul Asociaţia AVIRDIM, iar din România au fost prezenţi şi au luat cuvântul: părintele Nicolae Anuşcă, consiliei mitropolitan şi director Caritas, preotul ortodox Vasile Benchea, pr. dr. Ioan Mitrofan, domnul Simion Băcilă, primarul municipiului Blaj, domnul Florin Mărginean, vice-preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, domnul Sorin Chirilă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, sora Liana, coordonatoarea acestui proiect, precum şi reprezentanţi ai ASTRU Blaj şi ai Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj.

Au fost impresionante mărturiile unor părinţi ai căror copii au beneficiat deja de sprijinul acestui proiect, medici şi alţi participanţi care şi-au oferit disponibiliatea de a se implica activ în derularea proiectului.

Numele acestui centru, Gabriel Gatea, a fost dat în memoria copilului de numai 5 ani care a fost diagnosticat de leucemie în stadiu avansat, fără nici o şansă de vindecare în România. Asociaţiile AVIRDIM şi ASTRU s-au mobilizat pentru a-i asigura tratamentul în Italia dar, din păcate, intervenţia medicilor italieni a venit prea târziu şi Gabriel nu a mai putut fi salvat. Această experienţă dramatică a impulsionat înfiinţarea acestui ambulatoriu care să permită identificarea afecţiunilor grave în timp util, astfel încât să se poată evita acest deznodământ în toate cazurile în care este posibil.

Parteneri:
AVIRDIM ITALIA
ASTRU BLAJ
CARITAS MITROPOLITAN GRECO-CATOLIC BLAJ

Alina Moldovan
PR – CARITAS MITROPOLITAN BLAJ

Despre Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj

COMUNICAT DE PRESĂ
AVIRDIM ITALIA
ASTRU BLAJ
CARITAS MITROPOLITAN GRECO-CATOLIC BLAJ

vă anunţă că sâmbătă, 21 mai 2005, a avut loc inaugurarea oficială a
CENTRULUI AMBULATORIU “GABRIEL GATEA” din cadrul proiectului SIRIO (Sistem Informativ la Distanţă pentru Interoperabilitate Medicală), Blaj

Alina Moldovan
PR – CARITAS MITROPOLITAN BLAJ

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/caritas-mitropolitan-greco-catolic-blaj/inaugurarea-oficiala-a-centrului-ambulatoriu-gabriel-gatea-din-cadrul-proiectului-sirio-sistem-informativ-la-distanta-pentru-interoperabilitate-medicala-blaj