Cum romanele de dragoste ne inspira zi de zi

BUCURESTI - 6 iunie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Dragostea poate face pe oricine fericit. Citirea cartilor romantice poate declansa dragostea adevarata in viata noastra prin intermediul principiului atractiei. Psihologii si filozofii subliniaza puterea vizualizarii si a gandirii pozitive. Ei ne sfatuiesc sa ne gandim adesea la ceva bun care ni se intampla si sa vizualizam in mod constant ca si cum ceva s-a intamplat deja.

Cum romanele de dragoste ne inspira zi de zi

Cum romanele de dragoste ne inspira zi de zi

Citirea acestor romane de dragoste este o modalitate foarte buna de a incuraja visele sa devina realitate.

O femeie care citeste este un deliciu

Statisticile sunt ingrijoratoare: tot mai putini oameni citesc romane de dragoste. Intr-un moment in care televiziunea si telenovelele scurte suplinesc literatura, o femeie care cauta titluri de carti de dragoste si le si citeste, este un adevarat deliciu: este impresionanta, este un partener de conversatie stralucit si este imposibil sa te plictisesti cu ea.

Romanele de dragoste ne inspira si ne permit sa aducem mai mult romantism si pasiune in relatiile noastre. Zi de zi, incetam sa ne mai straduim si uitam detaliile care ar fi putut face ca faza initiala de indragostire sa dureze mai mult. In loc sa te plangi de lipsa de romantism a partenerului tau, preia initiativa. O intalnire in afara casei, o cina la lumina lumanarilor, poate o excursie de weekend? Este nevoie doar de putina imaginatie pentru a reinvia vechea pasiune!

La ce ajuta romanele de dragoste

Lectura romanelor de dragoste stimuleaza creativitatea si ofera idei pe care le putem transpune in viata noastra. Destinul personajelor si deciziile pe care le iau ne pot oferi si solutii sau teme de reflectie. In materie de dragoste, de exemplu. Poate ca merita sa acorzi cuiva o a doua sansa. Sau poate ca este cineva in preajma ta care merita mai multa atentie?

Literatura pentru femei este un grup de sprijin pentru femei. Cartile scrise de femei pentru alte femei iti permit sa impartasesti experiente si sa inveti din greselile altora. Acestea inspira actiune si schimbari pozitive. Chiar daca nu avem o prietena aproape, literatura feminina ne da putere si multa energie buna.

"Cartile invata" - acest adevar de scoala veche este inca valabil. Citind romane, in special romane morale, invatam diferite scenarii de viata, invatam cum sa cream relatii mai bune cu oamenii si ce greseli sa evitam. Intr-o perioada in care tot mai mult timp este petrecut la serviciu, pe retelele de socializare si in centrele comerciale, cartile ne reamintesc ce conteaza cu adevarat in viata, si anume  dragostea si familia.