Jolly Phonics - o metodă revoluționară de învățare a limbii engleze

BUCURESTI - 26 octombrie 2015

Comunicat tip General in Constructii, Educatie / Cultura, Social

Chris Jolly, editorul şi promotorul unei metode revoluționare de învățare a limbii engleze adoptate internațional, va sosi în România în perioada 28-29 octombrie pentru a-și prezenta programul “Jolly Phonics”.

Jolly Phonics - o metodă revoluționară de învățare a limbii engleze

Chris Jolly este promotorul unei noi metode de predare a limbii engleze, care a schimbat felul în care copii studiază în școli această materie. Programul său a fost adoptat la nivel național în Anglia și în alte peste 60 de ţări de pe glob.

Spre deosebire de metoda clasică, care presupune memorarea și repetarea cuvintelor necunoscute pentru a le învăța, Jolly Phonics folosește fonetica sintetică pentru a-i deprinde pe elevi cu cele 42 de sunete ale limbii engleze. În loc să învețe alfabetul, ei invață sunetele literelor într-o manieră ludică și distractivă. Programa este multi-senzorială, cuprinde cântecele și activități practice care le captează atenția și interesul elevilor. Avantajele acestei metode sunt remarcabile, elevii obținând rezultate mult mai bune și procesul de însușire al limbii devine foarte amuzant.

Față de limba română, care are o ortografie fonemică, engleza pune multe dificultăți de scriere și citire elevilor. Între 2013 și 2014 Chris Jolly a inițiat cu ajutorului  trainerului  Silvana Serbansecu un program pilot de învățare după metoda Jolly Phonics în școlile din Buzău și Ialomița. În anul următor s-au alăturat școli din Iași și Cluj. Scopul acestei inițiative a fost acela de a demonstra și evalua eficiența metodei Jolly Phonics. Rezultatele excelente l-au motivat pe Chris Jolly să încerce să convingă autoritățile române să adopte metoda sa de predare.

 

Chris Jolly se va afla în premieră la București în 28 si 29 octombrie pentru a le prezenta managerilor de școli, autorităților, profesorilor și părinților programul Jolly Phonics. În data de 28 octombrie este programată prima conferinţă Jolly Phonics, iar a doua zi, în 29 octombrie, va avea loc un training destinat profesorilor. Ambele evenimente se vor desfăşura în sala TIAB din strada Pictor Arthur Verona nr. 17 în intervalul 15:00-18:00 în ambele zile menţionate. 

Cărturești este singurul distribuitor oficial al materialelor Jolly Learning și susține inițiativa Jolly Phonics, colaborând deja cu mai multe școli private, oferindu-le materialele didactice și suportul necesar pentru a adopta noua medota de predare.

Despre Carturesti

Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural implicându-se activ în revitalizarea vieţii artistice din România şi în campanii de responsabilizare socială. Încă de la deschiderea primei librării la sfârşitul anului 2000, Cărtureşti şi-a propus să schimbe trendul pe piaţa de carte aflat în declin la acea dată, să promoveze calitatea şi valoarea punând nevoile clienţilor pe primul plan.