Mario Vargas Llosa la Carturesti

BUCURESTI - 19 septembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

8722-llosa-mic.jpg

Mario Vargas Llosa va fi prezent la Libraria Carturesti pe 21 septembrie, alaturi de Gabriel Liiceanu si Alex. Leo Serban, pentru a inaugura expozitia de fotografie a fiicei sale, Morgana Vargas Llosa, si pentru a discuta cu cititorii sai din Romania, carora le va oferi autografe.

Mario Vargas Llosa la Carturesti

In primavara lui 2002, Mario Vargas Llosa a pornit intr-o calatorie de documentare pentru cel mai recent roman al sau, El Paraiso el la otra esquina - Paradisul de dupa colt, care avea sa apara in 2003. L-a insotit in aceasta calatorie fiica sa, fotografa Morgana Vargas Llosa, pentru a reconstitui istoria in imagini a celor doi protagonisti ai romanului: feminista Flora Tristan si nepotul ei, pictorul postimpresionist Paul Gaugain.

Insulele Marchize, Tahiti, Bretania, Arles, Paris, Lima, Arequipa, Londra, Bordeaux... Acestea sunt locurile prin care au calatorit tatal si fiica, pe urmele lui Gaugain si ale Florei Tristan. Imaginile din expozitia Morganei Vargas Llosa, Fotografii din Paradis, selectate si asezate in ceainaria Carturesti de Alex. Leo Serban, sunt rezultatul unei nostalgice coborari in timp, in cautarea utopiilor secolului XIX.

Despre Carturesti

Mario Vargas Llosa inaugureaza expozitia fiicei sale miercuri, 21 septembrie, la ora 17:00, in Libraria Carturesti (str. Pictor Verona, 13). Tot aici, editura Humanitas lanseaza seria dedicata operei lui Mario Vargas Llosa. Scriitorul va acorda autografe si va raspunde, in masura in care nu va fi foarte obosit, intrebarilor adresate de cititorii sai romani.
tel. 317 34 59
info@carturesti.ro