Diplomele Spiru Haret: recunoastere sau eliberare. Promotiile: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. Cum fac?

BUCURESTI - 10 iulie 2014

Comunicat tip General in Social

In primul rand, inainte de orice, trebuie adresate doua notificari scrise
atat catre Universitatea Spiru Haret, cat si catre MECTS, prin care se
solicita atat eliberarea tipizatelor de diploma de licenta de catre MECTS
catre USH, cat si eliberarea de catre USH a diplomelor completate si
semnate catre studenti.

Diplomele Spiru Haret: recunoastere sau eliberare. Promotiile: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. Cum fac?

Fiind de asemenea o procedura contencioasa, suntem legati de aceste demersuri antejudiciare pentru a putea ajunge in fata instantei, altfel cererea de chemare in judecata ar fi inadmisibila. Termenul legal de raspuns pentru acest tip de solicitare este de 30 de zile. Odata implinit, daca nu au fost primite raspunsurile aferente solicitarii petitionarilor, atunci acestia sunt indreptatiti sa actioneze in judecata.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca instanta competenta sa solutioneze aceste litigii este Tribunalul, competenta stabilita prin hotarari priviind regularizarea competentei. In cadrul cererii de chemare in judecata, asa cum am explicat mai sus, actiunea trebuie introdusa atat impotriva USH, cat si impotriva MECTS, altfel exista poibilitatea reala a respingerii actiunii.

Prin urmare, din 2009 si pana in prezent au aparut cazuri de absolventi ai Spiru Haret, care s-au confruntat cu probleme grave atat la locul de munca, cat si in fata autoritatilor privind calitatea lor de licentiati. Cea mai mare problema se ridica asupra bugetarilor care sunt acum, dupa 4 ani, trasi la raspundere pentru sumele de bani primite in calitate de licentiati, desi acestia la dosarul de angajare au doar adeverinta.

Avocat COLTUC MARIUS www.coltuc.ro avocat@coltuc.ro 0745150894

Discutam gratuit aici http://www.facebook.com/coltuc/followers