TRADITII ROMANESTI LA BUDAPESTA

BUCURESTI - 1 iunie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 26-28 mai 2006, Ansamblul Folcloric “DOINA” al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti a participat la Festivalul de Vara din Budapesta . Participarea Romaniei a fost organizata de Autoguvernarea Minoritara Romana din sectorul V Budapesta si Institutul Cultural Roman de la Budapesta si a fost agreata de Ambasada Romaniei la Budapesta intrucat contribuie la o buna cunoastere a valorilor culturale romanesti in Ungaria.

Festivalul, intiativa a Primariei capitalei ungare, a adunat formatii din tari central si est europene, si, pe parcursul a doua zile, a constituit un moment cultural de mare interes pentru publicul budapestan.

Programul Ansamblului Folcloric “DOINA” al studentilor bucuresteni a continut cantece si dansuri din toate regiunile Romaniei si a fost aplaudat la scena deschisa de cei peste 500 de spectatori prezenti

Deplasarea Ansamblului Folcloric “DOINA” a fost sustinuta de Banca Comerciala Romana si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Pentru detalii o puteti contacta pe doamna Iuliana Dobre - referent, coordonator proiect CCS Bucuresti (tel: 0723 241 881, email: iulido@rdslink.ro)

Despre Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Infiinţat in 1963, ansamblul folcloric studenţesc “DOINA” de la Casa de Cultură a Studentilor din Bucureşti s-a bucurat de îndrumarea unor maeştri coregrafi de renume, Gheorghe Baciu si Ioan Gubernicu, precum şi a unor reputaţi dirijori, Horia Crişan si Gheorghe Popa.
De asemenea, în timpul studenţiei lor au cântat alături de “DOINA” instrumentişti de renume precum Gheorghe Zamfir si Dumitru Fărcaş.
Ansamblul “DOINA” are o mare experienţa de scenă, participând de-a lungul anilor atât la prestigioase evenimente interne, cât şi la foarte multe festivaluri de folclor în străinătate. Profesionalismul şi calităţile umane ale membrilor ansamblului au fost de fiecare dată la un înalt nivel, fapt reflectat de numeroasele aprecieri ale organizatorilor români şi străini, precum şi de premiile obţinute.

Anda Avramut
sef departament cultural
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
anda@ccs.ro