Sărbătoarea muzicii clasice româneşti

01 Noiembrie 2013, ora 19.00
Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”, Bucureşti

Sărbătoarea muzicii clasice româneşti

Eveniment organizat de Bonsi Business Group şi Universitatea Populară Ioan I. Dalles, în parteneriat cu Royal Art Muzzyk – Hybrid Opera Show şi Şcoala de artă Ariodante.

În spectacol: arii din opere şi operete româneşti celebre: “O noapte furtunoasă” operă de Paul Constantinescu, “Ana Lugojana” operetă de Filaret Barbu, “Valurile Dunării” operetă de George Grigoriu,  “Lysistrata” şi “Lăsaţi-mă să cânt” operete de Gherase Dendrino.  Liedurile şi operele sunt pe texte de: Mihai Eminescu, I.L Caragiale, George Călinescu, George Topârceanu, Vasile Alecsandri sau  George Coşbuc.

- Spectacolul este realizat Royal Art Muzzyk şi Ariodante. Şi-au dat concursul Claudia Deleanu, conceptul şi regia; Anta Agavriloae - pregătire muzicală, acompaniament şi pian; Raluca Oprea - soprană; Ana-Maria Acunune - soprană; Luiza Dan - soprană; Maria Zahiu-pian; Ioana Gheighis - mezzosoprană şi Valentin Trandafir - tenor.

Royal Art Muzzyk aduce în faţa publicului larg lucrări sau tehnici clasice, abordate într-o viziune modernă. Tinerii artişti sunt elevi ai şcolii de artă Ariodante, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică - Bucureşti. Aceştia îşi doresc să împărtăşească pasiunea lor pentru muzică celor de aceeaşi vârstă cu ei, cât şi iubitorilor de artă de pretutindeni. Sub atenta îndrumare a Claudiei Deleanu (mezzosoprană, regizor şi profesor de canto), tânăra echipă şi-a dovedit măiestria şi performanţa, onorând cu succes fiecare provocare, spre încântarea totală a publicului.

Prin proiectul ,,România - o nouă perspectivă’, Bonsi Business Group promovează valorile autentice româneşti: oameni, locuri şi tradiţii,  prin evenimente cultural-artistice şi programe turistice tematice.

În spectacolul ,,NU-I BAI...’’ tema clasică a iubirii tratată într-o manieră inedită este ilustrată în acest TABLOU: ,Într-o după-amiază liniştită de toamnă, la conacul domnişoarei Bertha începe o frumoasă poveste de dragoste. Ana, Spiridon şi Fany puşi mereu pe glume, îl ajută pe tânărul Ciprian să-i mărturisească Berthei iubirea ce i-o poartă. Dorul şi melancolia, dragostea şi bucuria le regăsim în această poveste în cel mai autentic stil românesc...’’

Iubitorii de muzică de toate vârstele sunt aşteptaţi la Universitatea Populară Ioan I.Dalles din Bucureşti să îi susţină pe artiştii de la Royal Art Muzzyk în demersul lor de educare şi popularizare a muzicii clasice româneşti.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Sponsorului  www.AMASS.ro – capital 100% românesc.

Organizatori: bonsiromania.ro, updalles.ro.

Parteneri: Royal Art Muzzyk – Hybrid Opera Show, ariodante.ro, Galeria de arta HQZ Antic

Parteneri media: stiri.tvr.ro, arcen.info, getlokal.ro, roevents.ro, artactmagazine.ro, raftulcuidei.ro, artout.ro, orasulm.eu, bucharest-guide.ro, goingout.ro, scoaladevalori.ro, semnalplus.ro, radardemedia.ro, teenpress.ro.

Rezervari bilete: Confirmarea participarii se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizandu-se numarul de persoane si un numar de telefon de contact.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casieria Universitatii Populare Ioan I.Dalles, din Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti in ziua evenimentului, VINERI, 01 noiembrie 2013, incepand cu ora 18.45.

Pretul biletelui: 15 lei/persoana

Durată eveniment 1h15min

Bonsi Business Group Tel:

0732.601.254

office@bonsiromania.ro

www.bonsiromania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-de-culturafriedrich-schiller/sarbatoarea-muzicii-clasice-romanesti