Casare

Definitie Casare

Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac (recurs, apel, recurs in anulare). Casarea hotararii atacate poate fi:- totala, atunci cand hotararea este desfiintata in intregul ei (se refera la toate chestiunile de fapt si de drept) sau - partiala, atunci cand se desfiinteaza numai o parte din hotararea atacata (se refera numai la unele chestiuni de fapt si de drept). Motivele de casare sunt prevazute de lege. Casand hotararea atacata, instanta dispune fie achitarea inculpatului sau incetarea procesului penal, fie rejudecarea de catre instanta a carei hotarare a fost atacata (cu exceptia cazului de incompetenta, cand se dispune rejudecarea de catre instanta competenta), fie rejudecarea cauzei de catre instanta de recurs.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Casare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Casare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Casare. Definitiile termenilor despre Casare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Casare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Casare.