Angajatori de TOP Iasi

Locul desfasurarii: Sala Polivalenta Iasi

Organizator: Catalyst Solutions

Angajatori de TOP Iasi

Iasi, 23.10.2008. Maine si poimaine va avea loc, la Sala Polivalenta din Iasi, prima editie a targului de cariera Angajatori de TOP Iasi. Pe langa cele 1000 de joburi oferite de cele 60 de companii participante, studentii si tinerii profesionisti ieseni vor putea participa la 13 seminare de cariera, 3 workshop-uri tematice si vor primi feedback pe CV la standul CV Clinic.

5000 de tineri din Moldova sunt asteptati vineri si sambata, incepand cu 10 dimineata, la Sala Polivalenta din Iasi, pentru a vedea oportunitatile de cariera oferite in cadrul targului. Acestea cuprind, pe langa ocazia de a interactiona direct cu angajatorii la stand, workshop-uri si seminare de cariera sustinute de persoane relevante pentru domeniul adus in discutie.

“In ultima saptamana, am observant interesul crescut al tinerilor fata de eveniment, demonstrat de numarul mare al inscrierilor pe www.hipo.ro. Acest interes se manifesta atat fata de joburile oferite de companiile participante, cat si fata de workshop-urile ce vor avea loc in cadrul Angajatori de TOP. In fiecare zi, aproximativ 600 de noi vizitatori isi inscriu CV-ul pentru a fi vazuti de catre angajatori, iar inscrierile la workshop-uri sunt de peste 50 de persoane pe zi. Asteptam cu interes cele doua zile de eveniment pentru intalnirile care vor avea loc intre tineri si companiile participante.” spune Sebastian Mahu, Project Manager Angajatori de TOP Iasi.

Industriile care prezinta cel mai mare interes pentru cei care aplica sunt IT, bancar, consultanta si inginerie.


Seminare de cariera – informatii relevante din domenii de actualitate
In cele doua zile de eveniment, participantii pot alege din 13 seminare de cariera sustinute de directorii de resurse umane sau de alti reprezentanti ai unor companii lider de piata in domeniul IT, bancar, FMCG, inginerie sau consultanta. Acestea se adreseaza tinerilor interesati de o cariera intr-un domeniu sau companie anume, care vor gasi in cadrul seminarului informatii relevante despre tendintele existente pe piata si despre oportunitatile de lucru disponibile in acel domeniu intr-o anumita companie.

Evenimentul se deschide cu workshop-ul sustinut de Dacia, de la ora 12:00. Tot maine, incepand cu ora 15:15, Delphi Diesel Systems, unul dintre cei mai mari angajatori din Iasi, va sustine seminarul “Tehnologie si umanitate in cea mai mare companie din Iasi”, iar sambata Adobe propune celor pasionati de IT un “Interviu cu cartile pe masa!”. Programul complet al seminarelor de cariera poate fi accesat pe www.hipo.ro.


Workshop-uri tematice – o analiza in adancime a unui aspect de interes pe piata fortei de munca
O alta optiune pe care o au vizitatorii targului este de a participa maine la cele trei workshop-uri tematice, ce vor aborda teme de actualitate pe piata fortei de munca iesene.

In deschiderea evenimentului, incepand cu ora 11:00, Alexandru Ghita va sustine workshop-ul “Studiile in strainatate. Mituri si realitati.”, in care se va discuta ce presupune pregatirea pentru un masterat/MBA in strainatate si care sunt conditiile efectuarii unui astfel de program in afara tarii. Participantii vor afla care sunt diferentele intre sistemul educational romanesc si cele din Europa si SUA, in ce consta procesul de aplicare in functie de tara, care sunt universitatile de top si ce conditii de admitere exista la fiecare dintre ele si care sunt perspectivele de angajare la terminarea studiilor.

Un alt workshop este cel sustinut de Iulia Rindasu, consultant Edurom, cu numele de “Piata muncii evolueaza. Tu?” In cadrul lui se vor aduce in discutie tendintele manifestate in randul companiilor in momentul selectiei noilor angajati, diferentele dintre asteptarile proprii si cele ale angajatorului sau cum te poti diferentia fata de ceilalti candidati pentru acelasi job.

Cel de-al treilea workshop face parte din compania “Pentru Diversitate. Impotriva discriminarii” initiata de Comisia Europeana si va aborda problema diversitatii si respectarii drepturilor angajatului la locul de munca.

Programul complet al workshop-urilor poate fi gasit pe hipo.ro.


CV Clinic – sfaturi pentru imbunatatirea CV-ului tau de la profesionisti
Un alt punct de atractie al Angajatori de TOP este CV Clinic. La standul Catalyst Recruitment, consultanti de resurse umane vor da feedback oricarui participant care vine cu CV-ul la targ si doreste sa primeasca sfaturi cu privire la puterea de vanzare a CV-ului sau atunci cand este vazut de un angajator.


Angajatori de TOP va avea loc la Sala Polivalenta din Iaşi şi va fi deschis vineri, 23 octombrie, intre orele 10:00 si 18:00 si sambata, 24 octombrie, intre orele 10:00 şi 17:00. Intrarea este gratuita.

Domeniile in care angajeaza companiile participante la Angajatori de TOP Iaşi sunt: IT&C (Microsoft, Gameloft, IBM, Adobe, Oracle, Di.Tech, HP, Thales, Route66, XL World, Natek, Amazon, Ubisoft, SCC, Graitec, Endava), Inginerie-Auto (Dacia Groupe Renault, Delphi Diesel Systems, Arcelor Mittal, Continental, Reanult, Pentalog, Electroalfa), Financiar-bancar (BCR, BCR Administrare Fond de Pensii, EOS-KSI), Asigurari (Allianz Ţiriac), FMCG (P&G), Retail (Carrefour), Consultanta – Taxe – Audit (PricewaterhouseCoopers, Edurom, CapGemini, Excon, GfK, Catalyst Solutions), Constructii (Arabesque, Megaprofil, Brikston, TIAB-VINCI).
Nicoleta Anton
PR Manager
021 318 55 77

Despre CATALYST SOLUTIONS SRL

­­­­Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum: www.hipo.ro, Angajatori de TOP, DevTalks, DevCon, DevHacks, Top Talents România, Studiul Cei mai doriți angajatori.

Participare: Intrare libera