DevHacks - Cum vrei să arate viitorul? 3 hackathoane despre diversitate, schimbările climatice și educația în domeniile tehnice

BUCURESTI - 8 noiembrie 2021

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

În luna Noiemebrie, tinerii profesioniști IT și pasionații de tehnologie sunt invitați să participe online la DevHacks - o serie de 3 hackathoane care se concentrează pe intersecția dintre tehnologie și nevoile actuale ale societății.

DevHacks 2021

DevHacks 2021

În luna Noiemebrie, tinerii profesioniști IT și pasionații de tehnologie sunt invitați să participe online la DevHacks - o serie de 3 hackathoane care se concentrează pe intersecția dintre tehnologie și nevoile actuale ale societății.

Parte a umbrelei DevTalks România, DevHacks va aduce o serie de mentori dedicați din industria IT, care vor conduce echipele către un produs final, prin îndrumare și suport pe parcursul întregii competiții de 24 de ore.

Seria de evenimente virtuale are la bază lucrul în echipă, din care să rezulte idei sustenabile ce pot fi implementate în comunitate, iar la finalul celor 24 de ore echipele își vor prezenta aplicațiile dezvoltate juriului format din experți în domeniu.

Conceptul DevHacks vizează să aducă împreună echipe dornice să răspundă provocării de a realiza o lume mai bună, oferind idei și soluții care pot impacta societatea în fiecare zi.

Agenda DevHacks este organizată după cum urmează:

> 5 - 6 Noiembrie: Climate Change Hackathon powered by Systematic,

>19 - 20 Noimebrie: TechEdu Hackathon powered by MassMutual Romania,

>26 - 27 Noiembrie: Diversity Hackathon powered by Harman.

În toate domeniile este nevoie de idei și proiecte cât mai variate, astfel încât și anul acesta hackathoanele vizează echipe de participanți din România și Republica Moldova, cu accent pe București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Chișinău.

            “Comunitatea IT este invitată să ia parte la schimbare, să creeze linii de cod și, totodată, să câștige premii pentru munca depusă. Așadar, prin îmbinarea pasiunii pentru tehnologie cu dorința participanților de a contribui cu idei valoroase ce pot aduce imbunătățiri la nivel climatic, educational, dar și din punct de vedere al diversității, ne așteptăm să generăm un impact pozitiv în comunitate și să conturăm acțuni care reușesc să fie păstrate și implementate în societate. Prin aceste ateliere ne propunem să dăm voce pasionaților de tehnologie - hackeri, developeri, designeri, freelanceri, antreprenori și studenți - pentru a discuta și a pune în aplicare soluții IT.Larisa Dima, Project Manager DevHacks

Seria de evenimente reprezintă ocazia prin care echipele pot să genereze idei care se nasc din pasiunea pentru acest domeniu, precum și o modalitate prin care pot inspira comunitatea să aibă astfel de inițiative, prin proiectele propuse.

În plus, participarea la DevHacks este gratuită iar primele trei echipe care vor răspunde provocării de a crea de la zero aplicatii și soluții, care pot contribui printr-un impact pozitiv asupra societății, vor fi premiate.

Mai multe detalii despre structura și agenda evenimentului, precum și despre regulile de participare pot fi accesate pe site-ul oficial: https://www.devtalks.ro/devhacks/agenda/.

 

Despre Catalyst Solutions

­­­­Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 15 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;

DevTalks, eveniment care reunește 5.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data;

DevCon 2021, cea mai influentă conferință online dedicată profesioniștilor IT, care atinge o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, Women in Tech și nu numai.

Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;

Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/catalyst-solutions-srl/devhacks-cum-vrei-sa-arate-viitorul-3-hackathoane-despre-diversitate-schimbarile-climatice-si-educatia-in-domeniile-tehnice