LSEG anunță finalizarea cu succes a achiziției Refinitiv

BUCURESTI - 30 martie 2021

Comunicat tip General in Afaceri

London Stock Exchange Group (LSEG) și Refinitiv și-au unit forțele pentru a deveni un furnizor mondial de infrastructură și date pe piață financiară. LSEG și Refinitiv furnizează de mult timp servicii și produse fundamentale pieței, precum: date și analize utilizate în fiecare zi pentru a lua decizii importante; instrumente pentru combaterea criminalității financiare; platforme de trazacționare utilizate pentru a furniza lichiditate investitorilor si pentru a oferi companiilor posibilitatea de fi evaluate și a strange capital din piață, Case de Compensare (e.n. Clearing Houses) pentru gestionarea riscurilor asociate tranzacțiilor cu instrumente financiare.

.

.

Ca o singură organizație, angajamentul nostru față de piețele financiare, dar și conștientizarea încrederii pe care sistemul financiar ni-l oferă, sunt mai puternice ca niciodată. Deși cu o istorie lungă în spate, LSEG nu a reușit să ofere gama de capabilități pe care le poate oferi astăzi - de la activitati specifice perioadei dinainte de incheierea tranzactiilor, continuand cu tranzacționarea efectivă, până la operațiuni post-tranzacționare. Ne-am extins acoperirea globală, iar clienții au acces la seturi de date îmbunătățite semnificativ. De asemenea, am adăugat locuri noi de executare pentru cele mai mari două clase de active tranzacționate: curs valutar și venit fix.

Directorul Executiv LSEG, David Schwimmer, a declarat: „Finalizarea achiziției Refinitiv marchează o etapă importantă în istoria LSEG. Sunt încântat să le urez bun venit noilor Directori de Consiliu, acționari, Management-ului Executiv și tuturor colegilor Refinitiv care se alătură LSEG. Această tranzacție reunește două companii globale complementare, cu un angajament comun și cu aceeași filosofie “Open Access”, lucrând în parteneriat cu clienții. LSEG își propune să furnizeze beneficiile din această tranzacție, ajutând astfel clienții să acceseze date, instrumente de tranzacționare, analize și gestionarea riscurilor pe piețele financiare din întreaga lume. Într-un cadru cu o evoluție rapidă, LSEG este bine poziționat pentru o creștere pe termen lung ca lider mondial în infrastructura piețelor financiare și furnizor de date.”

În cei doi ani de activitate, LSEG în România a devenit un jucător puternic pe piață. Centrul de Tehnologie și Operațiuni din București a reușit să atragă 300 de specialiști într-o gamă largă de tehnologii, servicii de date și funcții corporate care deservesc cele 4 divizii ale companiei: Capital Markets, Post Trade, Servicii de Informare și Tehnologie.

Andreea Stănescu, General Manager LSEG România: ”Suntem bucuroși că în România avem două echipe performante care se unesc. Aceasta este o oportunitate extrem de bună să creștem capabilitățile noastre, să lucrăm împreună și să ne susținem unii pe ceilalți într-o nouă echipă mărită de operațiuni în cadrul LSEG și să contribuim în continuare la performanța Grupului.

Note editorilor:

LSEG (London Stock Exchange Group) este mai mult decât o entitate diversificată de infrastructură și date pe piețele financiare mondiale. Suntem parteneri dedicați, cu acces deschis, cu un angajament de excelență în furnizarea serviciilor pe care clienții noștri le așteaptă de la noi. Cu o experiență vastă, cunoștințe solide și prezență mondială pe piețele financiare, permitem companiilor și economiilor din întreaga lume să finanțeze inovația, să gestioneze riscurile și să creeze locuri de muncă. Este modul în care am contribuit la susținerea stabilității financiare și a creșterii comunităților și economiilor la nivel global de mai bine de 300 de ani.

Data & Analytics

Achiziționarea noastră a Refinitiv înseamnă că putem oferi amploarea și profunzimea datelor financiare și cele mai bune analize pentru clienții noștri - determinând inovația și creșterea pe piețele globale. Soluțiile noastre de înaltă performanță, de la tranzacționare, la supravegherea pieței, la soluții de administrarea averilor și multe altele, contribuie la îmbunătățirea performanței clienților noștri.

FTSE Russell este un furnizor global de indexare financiară, evaluare și servicii analitice, cu peste 16 trilioane de dolari comparativ cu indicii noștri și oferă o gamă largă de servicii de date și cercetare. Combinația dintre Refinitiv și FTSE Russell oferă Grupului o excelente capabilități de date, analize, indici și etaloane.

Capital Markets

Oferim clienților noștri acces extins la piețele de capital și lichidități în mai multe clase de active. Operăm o gamă largă de acțiuni internaționale, venituri fixe, fonduri tranzacționate la bursă / produse tranzacționate la bursă și piețe valutare. Grupul nostru găzduiește mai multe platforme de atragere de capital și de executie: London Stock Exchange, AIM, Turquoise, CurveGlobal, FXall și Tradeweb (printr-un interes majoritar de proprietate).

Post Trade

Susținem obligațiile de compensare și raportare ale clienților noștri, oferind soluții de gestionare a riscurilor, a bilanțului și a resurselor financiare, lucrând în același timp cu celelalte divizii pentru a extinde acest sprijin pe întregul lanț valoric.

O casă de compensare globală de vârf, cu o prezență puternică în mai multe clase de active, LCH ajută instituțiile financiare din întreaga lume să își folosească eficient capitalul și să gestioneze riscul de

contrapartidă. Colaborăm îndeaproape cu membrii compensatori din partea de vânzare și cu clienții din partea cumpărării, împreună cu platformele de tranzacționare la nivel global.

 

UnaVista - o platformă reglementată, care îi ajută pe clienți să își îndeplinească obligațiile de raportare și să reducă riscul operațional și de reglementare prin raportare, date de referință și soluții de analiză, completează în continuare oferta noastră Post Trade.

 

Printr-o suită cuprinzătoare de servicii de infrastructură a pieței financiare - și modelul nostru de acces deschis - oferim flexibilitatea, stabilitatea și încrederea care permit clienților noștri să își urmărească ambițiile cu încredere și claritate.

LSEG are sediul central în Regatul Unit, cu operațiuni semnificative în 70 de țări din EMEA, America de Nord, America Latină și Asia Pacific. În prezent, LSEG numără 25.000 de angajați la nivel global, mai mult de jumătate situându-se în Asia Pacific. Simbolul bursier (de stoc) LSEG este LSEG.