Cloudflight Coding Contest ajunge la a 34-a editie pe 30 octombrie 2020

Cluj-Napoca - 16 octombrie 2020

Comunicat tip General in IT&C

Live site

Editia cu numarul 34 a CCC va avea loc in 30 octombrie 2020, exclusiv online. 37 de locatii partenere si mii de participanti din intreaga lume isi vor testa abilitatile in cadrul Cloudlight Coding Contest, un eveniment de referinta din industrie.

Cloudflight Coding Contest

Cloudflight Coding Contest

 În formatul său original, "on site", experiența acestui concurs e unică; să vezi sute de oameni în același amfiteatru toți lucrând pe aceeași problemă - e un sentiment foarte special. Nu putem să reproducem 1 la 1 această experiență, dar pe cât posibil, vrem să continuăm să oferim oamenilor o provocare chiar dacă contextul permite doar varianta online a concursului. 

Alexandru Cosma - Branch Manager Cluj

In urma rebranduirii, CCC este acum acronimul pentru Cloudflight Coding Contest (in trecut Catalysts Coding Contest), insa conceptul binecunoscutului concurs ramane neschimbat. Participantii au de rezolvat o problema de tip joc, bazata pe niveluri de dificultate, in cadrul careia, fiecare nivel este conditionat de finalizarea celui anterior. Nivelul de dificultate creste odata cu inaintarea in joc, iar participantul/echipa care atinge cel mai mare nivel, in cel mai scurt timp, castiga. 

Tematica jocului este de obicei un mister pana la momentul concursului, insa este posibil ca participantii sa primesca diverse indicii despre aceasta, abonandu-se la newsletter-ul CCC sau urmarind  retelele de socializare. Momentan, concurentii sunt provocati pe social media sa ghiceasca tema editiei care urmeaza. 

Cloudflight Coding Contest se desfasoara pe doua categorii de public diferite:

1. Classic CCC se adreseaza in principal studentilor, dar si tuturor programatorilor, indiferent de nivelul lor de pregatire. Acesta se desfasoara in decursul a 4 ore, iar participantii pot concura individual sau in echipe de pana la maximum 3 persoane.

2. School CCC este destinat elevilor de liceu. In acest caz, timpul alocat este de 2 ore, iar elevii pot participa individual, sau in echipe de pana la maximum 5 persoane.

CCC s-a nascut in Linz, Austria in anul 2007 si se organizeaza si in Romania din anul 2011. Editia din toamna acestui an se va desfasura in 7 orase simultan in colaborare cu institutii de invatamant: Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova, Cugir si Miercurea-Ciuc. De asemenea, de cativa ani, Chisinau, Republica Moldova s-a alaturat acestei competitii si este prezent pe harta locatiilor CCC. Anul acesta insa, concursul va avea loc exclusiv online, din cauza contextului pandemic. Doritorii se pot inscrie accesand pagina codingcontest.org, in sectiunea aferenta fiecarei locatii. Daca orasul de provenienta/studiu/munca al participantului nu se regaseste in lista locatiilor disponibile, acesta se poate inscrie la concursul general The Web, aici.

Scopul acestui concurs este de a atrage cat mai multi programatori sau pasionati din industrie si de a creste vizibilitatea domeniului IT. La finalizarea concursului, fiecare participant isi poate evalua prestatia, in cadrul unui clasament local si unul global. Pe langa experienta unui concurs de programare de talie globala, participantii CCC se bucura de premii si de expunere si recunoastere in cadrul comunitatii. 

CCC reprezinta o oportunitare si pentru angajatorii si institutiile de invatamant din domeniul IT. Acestia au posibilitatea de a interactiona cu mii se programatori talentati din intreaga lume, si de a se promova intr-un context captivant si relevant pentru acestia. Daca doriti sa gazduiti sau sa sponsorizati urmatoarea editie CCC, o puteti face trimitand un email la adresa team@codingcontest.org.

Despre Catalysts

Despre Cloudflight

Cloudflight (cunoscuta anterior Catalysts) reuneste peste 400 de angajati, fiind prezenta in 17 locatii din Austria, Germania, Romania, Olanda si Uganda. In Romania, sediul din Cluj are o vechime de 7 ani. Compania are in componenta oameni din toate locatiile care lucreaza impreuna pentru a dezvolta cele mai bune solutii pentru clientii companiei si pentru a-i insoti in calatoria lor de inovare digitala.