Cautiune

Definitie Cautiune

In dreptul civil, acelasi lucru cu Fidejusiune. In dreptul procesual penal (art.160^5 Cod Procedura Penala) suma de bani depusa de inculpat prin care se garanteaza respectarea de catre acesta a obligatiilor ce-i revin pe timpul liberarii provizorii. Cuantumul cautiunii este prevazut de lege si este la dispozitia organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care a dispus liberarea provizorie pe cautiune. Ea se restituie in conditiile legii.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cautiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cautiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cautiune. Definitiile termenilor despre Cautiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cautiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cautiune.