Cauza straina

Definitie Cauza straina

Sinonim - cauza exoneratoare de raspundere(in domeniul raspunderii civile contractuale) sintagma ce desemneaza in mod generic o imprejurare de fapt ce se produce independent de vreo culpa a debitorului si care cauzeaza in planul raportului juridic contractual fie neexecutarea, fie executarea intarziata sau necorespunzatoare a obligatiei asumata de debitor avand ca efect exonerarea acestuia de raspundere.Au acest caracter:- forta majora- cazul fortuit- fapta creditorului- fapta unui tert pentru care debitorul nu este tinut responsabil.Doctrina si jurisprudenta au dat o interpretare larga dispozitiilor legale, extinzand aplicarea ei in materia raspunderii civile delictuale. A fost inclusa si fapta victimei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cauza straina? Propune definitie

Poze Cauza straina

 • 58.410 locuri de munca in strainatate

  Poza: 58.410 locuri de munca in strainatate

 • CAND, CUM si DE CE sa inveti in strainatate!

  Poza: CAND, CUM si DE CE sa inveti in strainatate!

 • Exerseaza scrierea in chineza

  Poza: Poti invata chiar orice limba straina?

 • DJ SI PRODUCATORI TIMISORENI CU SUCCES IN STRAINATATE-ARMADA MUSIC

  Poza: DJ SI PRODUCATORI TIMISORENI CU SUCCES IN STRAINATATE-ARMADA MUSIC

 • Vezi toate pozele despre Cauza straina

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cauza straina.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cauza straina. Definitiile termenilor despre Cauza straina cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cauza straina, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cauza straina.