Serile Filmului German la Suceava

Locul desfasurarii: Casa Prieteniei, situata langa Muzeul de Stiinte ale Naturii Suceava

Organizator: Bezirk Schwaben Suceava

Prima editie a “Serilor Filmului German” ofera iubitorilor de limba si cultura germana ocazia de a viziona o serie de filme germane de calitate.

“Serile Filmului German” reprezinta un proiect initiat de Bezirk Schwaben in colaborare cu Departamentul de Germanistica al Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava si urmareste realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce in discutie teme sociale, culturale si politice, filmului ce provoaca dezbateri si cautari si devine motiv pentru meditatie asupra culturii germane.

Astfel, pe data de 28 aprilie 2009, la ora 18:00, in cadrul Casei Prieteniei, situata langa Muzeul de Stiinte ale Naturii Suceava, va putea fi vizionat un nou film din aceasta serie, “Die Reise”, in regia lui Markus Imhoof.

Drama politica „Die Reise” are la baza romanul autobiografic al lui Bernward Vesper cu acelasi nume. Prin intermediul acestui film Markus Imhoof realizeaza o prezentare paralela a povestilor a 2 copilarii. Pe de o parte este prezentata povestea fiului rapit de tatal sau iar de cealalta parte descoperim povestea copilariei si evolutiei acestui tata, care fiind in contradictie cu tatal sau nazist aluneca in sfera teroristilor.

Aceasta ecranizare scoate in evidenta specificul asa numitei generatii din 68, o perioada, care a insemnat pentru Germania consolidarea democratiei si a constituit inceputul distantarii reale fata de dezastrul trecutului nazist.


Intarea este libera

Va asteptam cu drag!


Pentru mai multe relatii ne puteti contacta la tel: 0741 999 282

Despre CCIA SUCEAVA

Pentru orice informatii suplimentare, va stam cu placere la dispozitie la tel/fax 0230 216 833, 0230 521 506

Participare: Intrare libera