Casiopeea- primul cros al luptei impotriva cancerului de san

BUCURESTI - 8 octombrie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Alatura-te celor peste 1500 de participanti deja inscrisi la Casiopeea, primul cros al luptei impotriva cancerului de san !

www.casiopeeacros.ro

Casiopeea- primul cros al luptei impotriva cancerului de san

Peste 1500 de persoane s-au inscris la una dintre cele 4 curse ale Casiopeea, crosul luptei impotriva cancerului de san. Startul se va da pe data de 10 octombrie, in Parcul Herastrau, zona Expoflora.

Evenimentul isi propune sensibilizarea publicului la depistarea precoce a cancerului de san si colectarea de fonduri in favoarea femeilor aflate in terapie.
In Romania, cancerul de san reprezinta a doua cauza de mortalitate in randul femeilor, peste 6500 de cazuri noi fiind diagnosticate in fiecare an. La nivel european, peste 77 000 de femei mor de cancer anual. Desi se inregistreaza o scadere a ratei mortalitatii, se observa aparitia bolii la femei din ce in ce mai tinere.
Viata sedentara si sarcina tarzie sunt doar cateva dintre cauzele acestei boli. Depistarea precoce este esentiala pentru evitarea mastectomiei si salvarea vicitimelor prin terapie.

Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania, alaturi de Comitetul Sportiv Olimpic Roman si Primaria Bucuresti, va invita la o dimineata de sport si sanatate, in familie. In cadrul acestei campanii de sensibilizare, in Casiopeea Village din zona ExpoFlora din parcul Herastrau, partenerii evenimentului vor da informatii despre depistarea precoce a cancerului mamar si depre metodele de acompaniere a victimelor aflate in terapie.
Medicover, unul dintre partenerii evenimentului, oferta 10 vouchere pentru 10 consultatii de depistare primelor 5 femei participante la cursa si la mars.
Fondurile colectate in urma inscrierilor sau a donatiilor vor fi directionate catre achizitionarea de proteze mamare cu suport de sustinere si peruci, care vor fi distribuite in randul pacientelor Institutului de Oncologie din Bucuresti prin intermediul Asociatiei P.A.V.E.L.
Printre sponsorii evenimentului se numără: Apa Nova Bucuresti, GDF Suez, BRD- Groupe Societe Generale, Carrefour, Groupama, Cora, World Class, Natural Paris, Decathlon, Moa, Institutul Francez București.

Participanții sunt așteptați in Casiopeea Village (in zona Expo Flora), din Parcul Herastrau, intre 9.00 si 9.45 pentru înscrieri si recuperarea tricourilor.

Despre CCIFER

Program :
10:00 Cursa copiilor: 1 KM (vârsta: 6-11 ani)
10:15 Cursa adolescenților: 2 KM (vârsta: 12-16 ani)
10:30 Cursa 5 KM (vârsta >16 ani)
11:00 Mars 2 KM (toate vârstele)
12:00 Ceremonia de premiere

Înscrierea participanților adulți la cros costă 25 de lei, iar a tinerilor intre 12 si 17 ani 10 de lei. Participarea copiilor este gratuita. Mai multe detalii pe www.casiopeeacros.ro.

Adriana Record
CCIFER
www.ccifer.ro

casiopeea.cros@gmail.com