Din 26 in 28 septembrie, sa sarbatorim impreuna gastronomia la “Fête de la Gastronomie”!

BUCURESTI - 3 septembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, HoReCa

Douazeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii si supermarketuri sarbatoresc gastronomia in perioada 26-28 septembrie prin degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele de origine franceza in lanturile de retail, meniuri personalizate in restaurante.

Din 26 in 28 septembrie, sa sarbatorim impreuna gastronomia la “Fête de la Gastronomie”!

Institutul Francez din Romania isi va deschide portile in zilele de 27-28 septembrie si va propune expozitii tematice, proiectii de filme dedicate gastronomiei, degustari de produse cu specific frantuzesc etc.

Evenimentul “Fête de la Gastronomie” este organizat de Camera de Comert Franceza in Romania, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez si UBIFRANCE, pentru a valoriza arta culinara si a sensibiliza publicul larg sa consume produse de calitate.

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele de la samanta la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare , precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte. “Fête de la Gastronomie” s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.

Gasiti lista partenerilor afiliati si a evenimentelor pe : www.facebook.com/fete.gastronomie.roumanie 

Despre CCIFER

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte peste 420 de companii aderente, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziţioneaza adesea în poziţii de lider. In 2010, companiile membre CCIFER au realizat o cifră de afaceri globală de 20 mld. Euro şi au angajat peste 110 000 persoane. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România.
www.ccifer.ro