Cec barat

Definitie Cec barat

Cecul a carui folosire este restransa prin anumite specificatii care reprezinta o garantie impotriva utilizarii abuzive.Cecul cu barare generala poarta pe fata numai doua linii paralele sau, cand este cazul, mentiunea bancher sau un termen echivalent intre cele doua linii. Un astfel de cec nu poate fi platit decat unei banci sau unui client al bancii asupra careia este tras cecul.Pe cecul cu barare speciala figureaza, intre cele doua linii, numele unei banci. Acest cec nu va putea fi platit de catre banca trasa decat bancii desemnate pe titlu sau, daca aceasta din urma este insusi trasul, unuia dintre clientii sai.Bararea generala poate fi transformata in barare speciala, dar inversul nu este admis.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cec barat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cec barat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cec barat. Definitiile termenilor despre Cec barat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cec barat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cec barat.