CEC a recuperat pierderile si a intrat pe profit

BUCURESTI - 19 octombrie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a inregistrat, la 30 septembrie 2005, un profit net de 3 milioane lei noi (circa 870.000 euro) si, respectiv, un profit brut de 3,4 milioane lei noi.

CEC a recuperat pierderile si a intrat pe profit

A fost astfel integral recuperata pierderea inregistrata in primele luni ale anului. La 31 mai 2005, banca acumulase o pierdere de circa 10 milioane lei noi (2,7 milioane euro), pierdere care a fost acoperita printr-o noua politica de management al resurselor si al plasamentelor.

Profitul s-a realizat in special pe seama cresterii soldului creditelor acordate, care se cifra la peste 1,5 miliarde lei noi la 30 septembrie a.c., mai mare cu 129% fata de 30.12.2004 (659 milioane lei noi).
CEC acorda, in momentul de fata, doar credite in moneda nationala, in conditii extrem de atractive pentru clientii sai, care sunt, in marea lor majoritate, persoane fizice. Prin completarea obiectului sau de activitate, recent, cu acordul BNR de modificare a Statutului, CEC dezvolta in prezent o larga varietate de produse de creditare in lei si in valuta, pentru persoane juridice, indiferent de cifra de afaceri si domeniul de activitate.

Despre CEC

CEC se apropie de finalizarea procesului de restructurare, urmând ca până la jumătatea anului viitor să fie privatizată. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central cat si in teritoriu,
a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului total de salariati cu circa 1400 de persoane.
În perioada imediat următoare vor fi lansate noi oferte de produse bancare, in lei si valuta, destinate în mod special IMM-urilor, precum si servicii de colectare si distribuire de numerar pentru clientii persoane juridice (produse de cash management). Până la sfârşitul anului banca va intra si pe piaţa cardurilor , oferind astfel clientilor sai persoane juridice o gama cat mai diversa de produse si servicii.
CEC este o bancă fondată în anul 1864 si are în prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de 5.155,8 milioane lei noi si o reţea de peste 1400 de unităţi, la nivel national.

Georgia Radu
Press Officer
Directia Comunicare
310.25.58