Precizari CEC referitor la spatiile aflate in proprietatea sa

BUCURESTI - 4 septembrie 2006

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Intrucat in presa ultimelor zile au aparut mai multe informatii cu privire la politica de valorificare a spatiilor excedentare din teritoriu, facem urmatoarele precizari:

Precizari CEC referitor la spatiile aflate in proprietatea sa

Reteaua bancii cuprinde in prezent 1.391 de sucursale si agentii, de departe cel mai mare numar de unitati bancare din tara noastra. Strategia bancii vizeaza fructificarea mai eficienta a retelei teritoriale prin “graduarea” unitatilor mai mici, care au un potential de dezvoltare, concomitent cu desfiintarea unor unitati al caror amplasament nu permite, nici in prezent, nici in viitorul previzibil, obtinerea unor performante satisfacatoare.

In cadrul acestui proces de consolidare a retelei, in cursul acestui an, au fost deschise opt unitati noi, alte 25 fiind promovate de la rangul trei la doi, ceea ce presupune o oferta completa de produse si servicii pentru persoane fizice si o parte din produsele destinate persoanelor juridice.

In acelasi interval, au fost desfiintate 23 de unitati, din care 18 in mediul rural, iar 19 aflate in spatii care nu apartineau CEC (erau inchiriate). O parte dintre agentiile desfiintate nu erau functionale la data inchiderii, dar nu fusesera excluse din statistici in mod formal.

In ceea ce priveste spatiile din proprietatea CEC, Consiliul de Administratie a analizat si aprobat o strategie de valorificare eficienta a acestora, in completarea strategiei generale de dezvoltare a bancii. In baza acestei strategii, au fost vandute in acest an 5 spatii, aflate anterior in proprietatea bancii, din care: un imobil nefolosit situat in imediata vecinatate a unei unitati functionale CEC, suprafata excedentara a unei cladiri in care functioneaza o unitate a bancii, precum si trei spatii in mediul rural. Valoarea totala a vanzarilor de spatii a fost de 1,7 milioane lei, ceea ce reprezinta mai putin de 0,03% din totalul activelor bancii. De altfel, prin operatiunile de vanzare, banca a inregistrat un castig, atat ca urmare a diferentei dintre pretul de vanzare si valoarea contabila a spatiului, cat si prin transformarea unei imobilizari generatoare de cheltuieli, intr-un activ financiar aducator de venituri.

Despre CEC

CEC este o bancă fondată în anul 1864 şi are în prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o reţea de 1.391 unităţi, în mediul urban şi rural. Banca
are ca obiectiv principal în 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice şi juridice, concomitent cu menţinerea clientelei actuale, pregătind în permanenţă noi produse şi servicii în concordanţă cu standardele practicate de celelalte bănci din România.

C.E.C. se află în continuare într-un amplu proces de restructurare, urmând să fie privatizată. A fost complet reorganizată activitatea băncii, atât la nivel central, cât şi în teritoriu, a crescut numărul personalului care lucrează direct cu clienţii, concomitent cu reducerea numărului de salariaţi.

Informaţii detaliate despre produsele şi serviciile CEC se pot găsi şi pe noul site al băncii www.cec-sa.ro

Directia Comunicare CEC
georgia.radu@cec-sa.ro
georgiaradu@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cec/precizari-cec-referitor-la-spatiile-aflate-in-proprietatea-sa