Cefin România nu se intimidează de criză

BUCURESTI - 9 decembrie 2008

Comunicat tip General in Auto

Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding, se arată foarte optimist în privinţa perioadei de criză pe care o traversează România, în raport cu ceea ce se numeşte “Criză mondială”, subliniind faptul că aceasta este perioadă favorabilă pentru a reanaliza perspectivele şi a obţine noi performanţe.

Cu ocazia unei conferinţe de presă organizate de Cefin România, prilejuită de premierea unui partener fidel companiei Cefin şi mărcii Iveco de mai bine de 6 ani, oficialul italian a declarat presei că, în calitatea sa de investitor, consideră în continuare România ca fiind cea mai atractivă piaţă din Europa şi crede că această mult titrată criză poate fi considerată şi un factor benefic pentru reintrarea companiilor în competiţie şi eficienţă, nu numai unul de intimidare sau recesiune economică.

“Acum, când e mai greu, se văd adevăratele caractere, se văd cei care sunt capabili să reziste mai bine în condiţii mai puţin avantajoase. Acum se cere mai multă inventivitate, adaptabilitate, se cer soluţii pentru eficientizarea costurilor. E ca şi când ai face o submersie, câştigă cel care rezistă mai mult sub apă, parcurgând o distanţă mai mare. În România, efectele crizei mondiale se fac mai puţin simţite, însă nu trebuie complet ignorate. La nivel mondial se remarcă statele în care diferite megacompanii, coloşi financiari cu un aport important în economia ţărilor respective sunt afectate. În România, unde predomină IMM-urile, mult mai flexibile şi mai adaptabile, efectele crizei pot fi estompate prin măsuri de eficientizare a proceselor, prin readaptarea la cerinţele pieţei şi prin parteneriate pe termen lung”, spune Albarosa.

În perspectiva Cefin, această criză invită la o mai atentă folosire a resurselor, la eficientizarea proceselor, la un calcul atent al costurilor. Concret, România nu traversează un colaps economic, dimpotrivă. Chiar şi cel mai nefavorabil scenariu al analiştilor arată că şi în acest an România va avea o creştere economică, şi chiar dacă va fi mai mică, ea totuşi va exista.

“În fapt criza este mai mult emoţională şi este urmare a unei stări de incertitudine. De exemplu, în domeniul imobiliar, considerat cel mai afectat, înainte de a se instaura această teamă generală, exista de asemenea o incertitudine, una pozitivă. Nu se ştia încotro va evolua piaţa, dar perspectiva era bună. Acum piaţa se caracterizează printr-o incertitudine negativă, dar chiar şi aşa, nu cred că e cazul să vorbim de un colaps, ci doar de un alt unghi de percepţie. În plus, specialiştii estimează că această stare nu va dura foarte mult, comparativ cu alte crize la nivel mondial, ci va fi limitată la 6 – 9 –12 luni, ceea ce de fapt e iarăşi un aspect pozitiv. Un alt aspect pozitiv este faptul că au scăzut preţurile la materiile prime, că se reevaluează costurile, preţurile serviciilor. Abia acum multe dintre lucruri intră în normalitate, în special în România. De exemplu, unii investitori sperau să investească o sumă cu un randament de 200-300%, pentru că piaţa permitea. Acum obţin mult mai puţin, 25-50% randament. Ce putem spune, că au pierdut 150% din profit sau că au câştigat 50%?”, declară Albarosa.

Pe acelaşi principiu, întrebat de ziarişti despre cum vede evoluţia Cefin în acest an şi următorii, ţinând cont de perspectivele anunţate în luna mai a.c., oficialul Cefin s-a arătat de asemenea optimist.

“În primul rând vom continua să oferim cele mai performante servicii, vom căuta întotdeauna să oferim plusvaloare contractelor pe care le avem cu partenerii noştri. Întotdeauna ne vom gândi în primul rând la faptul că eficienţa noastră înseamnă performanţe mai bune pentru ei şi, implicit, pentru partenerii lor. Este un lanţ de care vom ţine întotdeauna seama, fiindcă rezultatele bune ale clienţilor finali se vor întoarce ca un beneficiu pentru noi. Apoi, chiar dacă în jurul nostru cuvântul “criză” are efect de paralizant, noi nu vom renunţa la investiţii, la extinderea activităţii. Avem în plan reînnoirea mai multor unităţi service, începem din acest an cu cel de la Galaţi apoi continuăm cu altele din ţară. Totodată, nu excludem extinderea şi pe baza unor achiziţii, şi mă refer aici prin absorbţia unor competitori din piaţă, alţii decât cei de sub tutela Iveco. Pe de altă parte, ne aşteptăm la rezultate în creştere atât în 2008, cât şi în anii care vor urma, astfel încât să ne atingem obiectivele propuse până în 2010. La începutul anului ne fixasem ca ţintă o cifră de afaceri de peste 400 milioane euro, însă după un start bun în prima jumătate a anului, piaţa a scăzut în a doua jumătate. Vom atinge, probabil, un rezultat de 375 milioane de euro, poate chiar mai mult, în orice caz, un rezultat cu o creştere de peste 35% faţă de cele 274,5 milioane înregistrate în 2007”, a mai spus Albarosa.

Despre Cefin Romania

Cefin România împreună cu Iveco România au premiat compania Vlase Impex din Slobozia, oferindu-I acestuia, cu titlu gratuit un vehicul Iveco Masiff 4X4, pentru a întări parteneriatul pe care cele două companii l-au stabilit în 2002. În intervalul celor 6 ani de colaborare, Vlase Impex a achiziţionat peste 400 de vehicule comerciale de la Cefin.
Leonard Ancuta
021.529.66.14
leonard.ancuta@cefin.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cefin-romania/cefin-romania-nu-se-intimideaza-de-criza