Cefin si Iveco au anuntat la Timisoara planurile pentru 2011

BUCURESTI - 31 ianuarie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in Auto, Afaceri, Media / Publicitate

Cefin Romania si Iveco Romania, au organizat pe 27 ianuarie o conferinta de presa la Timisoara, anuntand performantele atat ale dealerului cat si ale marcii Iveco in 2010 si obiectivele pentru primul trimestru 2011.

La intalnirea cu presa au participat echipele de top management ale celor doua companii, conduse de Milos Lalovic - Market Manager al Iveco Romania si Stefano Albarosa - CEO Cefin Romania. Alegerea Timisoarei ca locatie pentru organizarea acestui eveniment nu este intamplatoare. Cefin, dealer autorizat Iveco Spa si furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transporturilor, este prezent in zona de vest a tarii de peste 10 ani. Reprezentantele din Timisoara si Arad au o activitate efervescenta, iar echipele de vanzari din zona, prin relatiile construite in timp, au adus in portofoliul de clienti Cefin si al marcii Iveco unele dintre cele mai mari companii de transport din Romania, livrarile importante ale echipei din Timisoara in 2009 si 2010 fiind considerate “flotele anului” in piata de camioane grele. 

La nivel de companie, Cefin Romania a confirmat pozitia de leader de piata in domeniul distributiei de camioane realizand o crestere a cotei de piata de aprope 50% in 2010 fata de 2009 (de la 8% la 12% vehicule noi cu SMA >= 2.8t, conform raportarilor APIA pentru 2010). Desi raportarile in domeniu arata o contractie a pietei cu aproape 25% in 2010 fata de 2009, Cefin a livrat in acest an prin reteaua sa 900 de vehicule noi si peste 700 de vehicule rulate. Aceasta performanta a fost posibila prin lansarea unui pachet de noi servicii comerciale si o mai buna organizare la nivel de activitate de vanzari.

Pornind de la nevoile actuale ale pietei, in luna septembrie a anului trecut, Cefin a adaugat la portofoliul de produse o oferta completa de echipamente de constructii noi si rulate si a lansat on-line una dintre cele mai complete aplicatii de cautare si vanzare autovehicule comerciale, www.cefintrucks.com.  Cefin Trucks Rental, serviciul de inchirieri camioane este un alt nou proiect ce vine in sprijinul operatorilor de transport, oferind o solutie flexibila in administrarea unui parc auto. Acest serviciu si-a gasit deja un client important caruia i-a fost livrata la inceputul lunii ianuarie o flota de 20 de camioane Stralis cu remorca pentru transport marfuri generale si o lista considerabila de companii interesate, majoritatrea chiar din Timisoara. Stefano Albarosa explica: „inchirierea inseamana in primul rand flexibilitate, un angajament pe termen scurt, livrare prompta, un instrument la indemana pentru acoperirea cererilor de transport, o alternativa pentru cei ce nu au fonduri sa investeasca la un anumit moment in achizitia de flote, dar desigur ce nu se poate substitui cumpararii de camioane”.

Pentru 2011, dealerul a planificat o crestere cu 15% a volumelor de vanzari, atat vehicule noi, cat si rulate, iar inceputul anului este deja promitator.

Un inceput de an in forta a anuntat si Milos Lalovic, Market Manager Iveco Romania, aflat la prima vizita in Timisoara. Iveco este marca leader in piata de vehicule comerciale (vehicule noi cu SMA > 2.8t, conform raportarilor APIA pentru 2010), cu o cota de peste 18%. Pentru inceputul anului, Iveco Romania a anuntat o strategie agresiva pentru piata de vehicule comerciale usoare prin lansarea unei campanii comerciale pentru produsul Daily si lansarea in Romania a lui Ecostralis. Milos Lalovic spune: „credem ca am reusit ca, impreuna cu dealerii nostri, sa trecem prin perioada mai dificila a crizei si ne asteptam ca anul acesta piata sa inceapa sa creasca, cel putin pe anumite segmente. Am incheiat ca leader de piata un an dificil, intentionam sa ne mentinem pozitia in continuare”.

Despre Cefin Romania

Cefin Romania detine in prezent 8 puncte de vanzari si service situate in: Bucuresti, Arad, Constanta, Deva, Galati, Pitesti, Ploiesti si Timisoara.
Sub sloganul “Totul pentru lumea transporturilor”, Cefin ofera un pachet de servicii integrate - distributia vehiculelor comerciale Iveco, servicii si produse post-vanzare: service, piese de schimb, consumabile si anvelope de camion, avand la dispozitie o retea nationala extinsa de center.
Mai multe detalii pe www.cefinromania.ro si www.cefin-iveco.ro

Despre Iveco
Iveco proiecteaza, construieste si comercializeaza o gama larga de vehicule comerciale usoare, medii si grele, vehicule off-road, autobuze pentru transportul intra si inter-municipal si, de asemenea, vehicule pentru aplicatii speciale cum sunt vehiculele de pompieri, cele pentru misiuni off-road, cele destinate apararii si protectiei civile.
Iveco are peste 26.000 de angajati, 27 de unitati de productie in 16 tari, folosind tehnologie de vârf, dezvoltata in 5 centre de cercetare. In afara Europei, compania opereaza in China, Rusia, Turcia, Australia, Argentina, Brazilia si Africa de Sud. Peste 4.600 de puncte de service din peste 100 de tari garanteaza suport tehnic in orice punct din lume in care se lucreaza cu un vehicul Iveco.
In Romania, Iveco are o retea de 24 de puncte de vanzare si 26 de puncte de asistenta.
Mai multe detalii pe www.iveco.ro

Taguri: cefinivecocamioanetransporturi