Misiunea umanitară “Overland for Smile” – bilanţ la finalul celui de-al patrulea an de activitate în România

BUCURESTI - 21 septembrie 2009

Comunicat tip General in Social

Doctorul “Măseluţă” şi–a ţinut promisiunea şi a făcut posibil “Zâmbet de copil” şi în 2009

Revenită în urmă cu patru luni în România, Campania umanitară itinerantă „Overland for Smile – Zâmbet de copil” - amplu program de asistenţă medicală stomatologică gratuită, destinat copiilor instituţionalizaţi din întreaga lume, şi-a încheiat misiunea sa în România.

Au fost patru luni de eforturi umane şi materiale susţinute pe timp de criză economică, dar întreaga echipă de medici stomatologi italieni se declară extrem de mulţumită de rezultatele muncii lor: peste 670 de copii din centre de plasament au fost din nou beneficiarii unor tratamente stomatologice efectuate cu aparatură de ultimă oră, însumând peste 3100 de intervenţii.

„O promisiune făcută unor copii se respectă întotdeauna. Am revenit ca de fiecare dată în ultimii patru ani şi este minunat. A fost o muncă copleşitoare uneori, dar atât de plină de satisfacţii în final!” a declarat Lionello Grossi, Preşedintele Overland for Smile cu ocazia conferinţei de presă pe care a susţinut-o la sediul Centrului de plasament „Cantemir” din Sectorul 2, Bucureşti.

Caravana „Zâmbet de copil” a traversat sudul României şi a parcurs 50.000 de kilometri, oprindu-se la mari centre de copii din: Ploieşti, Vălenii de Munte, Slatina şi Bucureşti.

Bilanţul celor patru ani de campanie s-a concretizat prin 200.000 kilometri parcurşi, 208 centre de asistenţă socială abordate şi printr-un total de 5.277 copii trataţi, şi un cumul de 15.814 intervenţii efectuate.

Este important să amintim că la misiunea de anul acesta au participat nu mai puţin de 150 de medici stomatologi, asistenţi şi igienişti, toţi voluntari în cadrul acestui proiect.

“Overland for Smile – Zâmbet de copil” a reuşit şi de această dată, să catalizeze energiile pozitive ale tuturor asociaţiilor implicate şi ale companiilor care au crezut şi au investit în redarea zâmbetelor de pe feţele a mii şi mii de copii.

Despre Cefin Romania

Despre Overland for Smile
Iniţiat în 2005, proiectul “Overland for Smile” are ca scop asistarea medicală stomatologică gratuită a copiilor instituţionalizaţi din toată lumea, transmiterea informaţiilor/metodelor de prevenire a afecţiunilor dentare către persoanele care sunt în contact permanent cu copiii şi, nu în ultimul rând, promovarea de schimburi de experienţă între asociaţiile stomatologice şi universităţile de profil din România şi Italia. Cefin România, promotorul acestui proiect în România, a primit pentru implicarea sa premiul “Corporate Social Responsibility Awards – 2007”, la secţiunea sănătate.

Celia Soare
celia.soare@cefin.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cefin-romania/misiunea-umanitara-overland-for-smile-bilant-la-finalul-celui-de-al-patrulea-an-de-activitate-in-romania